Meny

Bønes Idrettslag

​Folk i Bønes IL: Thomas Tennebø

Denne uken skal du få bli bedre kjent med Thomas Tennebø som er ny leder av fotballstyret. En mann med hjerte for både breddeidrett og utvikling av talenter, og som håper at enda flere foreldre og ungdommer engasjerer seg i klubben.

​Thomas flyttet til Bønes som 8-åring og begynte å spille i Årstad IL. Hans fotballtalent ble senere oppdaget, og i 1996 gikk han over til Fana IL hvor han spilte over 100 A-lagskamper i 1. divisjon/og 2 div. Etter tre år gikk han videre til den engelske klubben Hartlepool, hvor han i sin andre sesong for klubben måtte reise hjem etter et stygt brudd i foten. Etter opptrening har både Løvham og Fana nytt godt av Thomas sitt fotballtalent.

Thomas startet deretter sin karriere som trener, og har trent både Årstad, Baune og Valestrand Hjellvik sine solide herrelag.

Hva er din rolle i Bønes IL i dag?
I dag er jeg leder for fotballstyret, og er trener for Gutter 2007 i fotball. Jeg er far til Marius & Mathias som spiller fotball og håndball (Gutter 2007), samt for Sofie som spiller fotball og håndball (Jenter 2003).

Har du noen tanker om ståa i BIL i dag?
Bønes IL er en av de større idrettslagene i Bergen, og vi har mange flinke mennesker engasjert i klubben. Vi har ikke fasiliteter som står i stil med størrelsen, men vi klarer utrolig nok å få kabalen opp hvert år, selv om sikkert mange ønsker seg bedre og flere treningstider.

Økonomien er under kontroll og vi har etablerte senior-lag på vei oppover i seriesystemet, både på herre- og dame-siden, og både i fotball og håndball.

Det viktigste nå er å skape stabilitet slik at de neste årgangen styrker dette i årene som kommer. Med så mange gode unge lag i Bønes, burde vi klare å hevde oss i begge idretter med spillere fra egen rekruttering.

Har du og styret noe mål for fotballgruppen i Bønes IL?
Vi er opptatt av å få ro og orden, slik at flest mulig vil engasjere seg i vårt flotte idrettslag. Vi må få skapt en klubbkultur, med en tydelig identitet, god økonomi og et tilbud til alle.

Målet må være at flest mulig vil være i Bønes IL lengst mulig. At vi klarer å etablere en god treningskultur og seniorlag som kan være gode forbilder for alle våre yngre medlemmer.

Hva er det som motiverer deg til å engasjere deg i Bønes IL?
Først og fremst fordi jeg har barn i idrettslaget, og at jeg ønsker at de skal få oppleve noe av den samme følelsen av fellesskap som jeg selv har opplevd i idretten. Deretter mener jeg at det er viktig som foreldre å engasjere seg. Vi kan alle bidra med noe, og jeg har erfaring fra fotballen som jeg håper kan være til nytte.

Hva gjør du på når du ikke er opptatt med Bønes IL-aktiviteter?
Jeg har en hektisk arbeidshverdag, som salgssjef i NorEngros KJ Brusdal. Med fire barn i variert alder er det heller ikke kjedelig på ettermiddagene.

Hvor er det store forbedringspotensialet i klubben?
Jeg oppfordrer alle som har barn i Bønes IL til å engasjere seg. Ikke alle kan være trenere eller styremedlemmer, men trenere og styremedlemmer kan IKKE gjøre alt:-) Det er mye godt frivillig arbeid som legges ned år etter år, og vi trenger alle kloke hoder, alle sterke hender og ikke minst støtten vi får fra alle som bryr seg. Det er kjekt å jobbe som frivillig i klubben, og jeg håper at flere vil ta del i dette.

thomas tennebø

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny