Meny

Bønes Idrettslag

Trenerkompetanse og inspirasjon på trenersamling

Håndballgruppen hadde trenersamling forrige fredag med Ivica Rimanic som gjestetrener for ivrige utøvere fra "Fredagsgjengen". Ivica Rimanic er en høyt merittert trener med nasjonale og internasjonale titler både på klubb og landslagsnivå.

Lars Petter Osa

Rimanic er også en kjent skikkelse i Bergenshåndballen da han var trener for Fyllingen håndball i eliteserien. Han hadde med seg sin tidligere elev, Morten Haugstvedt, som hjelpetrener på økten.

Ivica innledet med litt teori for trenerne i Bønes om hva en bør fokusere på i aldersbestemt håndball. Budskapet var klokkeklart: Teknikk, teknikk og teknikk. Han fremhevet også det med til enhver tid  å være bevisst sin rolle som trener og måten en kommuniserer med spillerne på. En er forbildet deres og må gå foran som et godt eksempel i alle sammenhenger med spillerne. En må skape et engasjement og en må se ALLE spillerne.

Etter teoriøkten var det to timers praksis i hallen med utøvere fra den eldste "Fredagsgjengen". Øvelsene var utelukkende med ball og fokuserte naturligvis på det tekniske med hovedfokus på finter og kast/mottak. Ivica fremhevet viktigheten av å holde utøverne i bevegelse hele tiden og aller helst med ball. Det var lite kø, men om det hopet seg opp på enkelte øvelser var fokus på bevegelse i køen med ball. Det var gode øvelser som ble vist, men aller mest imponerende var måten han klarte å engasjere utøverne på. Han kommuniserte direkte og jeg tror han fikk veiledet hver enkelt utøver i løpet av økten. Han krevde mye, men hele tiden med glimt i øyet slik at det virket inspirerende på gruppen. Jeg har sjelden eller aldri sett en så lydhør og fokusert treningsgruppe, men likevel satt smilene løst.

Etterpå var utøverne skjønt enige om at dette var en inspirerende økt. " Det var skummelt, men veldig gøy" som en av dem uttalte etterpå. Trenerne var også enige om at dette var en veldig nyttig gjennomgang. Tror mange fikk en påminnelse om å være bevisst sin rolle som trener, samt å ikke gjøre treningene så altfor komplisert og fokusere på det tekniske. Det var for øvrig et særdeles godt oppmøte fra trenerne i klubben og vi var vel nærmere 20 personer som kuttet tacoen og tilbrakte fredagskvelden sammen med Ivica.

Mangler bilde

Mangler bilde

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny