Meny

Bønes Idrettslag

Jenter 2000 til semifinale i Adidas cup

Bønes Jenter 14 år har kvalifisert seg til finalespill i Adidas cup – uoffisielt NM for aldersbestemte lag. Til helgen bærer det dermed av sted til Oslo og semifinalekamp mot Randesund fra Agder.

Ole Bjørn Brudvik

Laget som blant annet ble kretsmestre i fjor har fortsatt det gode spillet i år. I Norway Cup ble det semifinale-spill der tapende finalist, Skedsmo, ble for sterke og vant 3-2 etter golden goal i andre ekstra omgang. I den lokale 1 divisjon/høst, står Bønes igjen med full poengfangst og 8-0 i målfoskjell etter to kamper.

I Adidas cupens 1⁄4 finale i helgen var det duket for revansj mot Skedsmo. Bønes-laget, som i Adidas cup er forsterket med Stine Edvarsen fra Erdal og Madeleine Veivåg fra Selbjørn, trakk det lengste strået i en meget spennende kamp på Gol.

Kampen startet med massivt Bønes press, og allerede etter 3 minutter ble laget tildelt straffe. Skedsmo keeper gikk til rett hjørne og avverget tidlig Bønes ledelse. Isteden var det Skedsmo som 5 minutter senere tok ledelsen på straffespark. Bønes fortsatte å dominere, men mot spillets gang doblet Skedsmo ledelsen 10 minutter senere.

Stor jubel blant tilreisende Skedsmo supportere, tilsvarende øredøvende stillhet fra Bønes-horden. Nytt håp ble tent da Stine satt inn en redusering etter glimrende forarbeid av Madeleine og Kristina. På sin tredje visitt foran Bønes målet skjedde igjen det umulige. Nytt Skedsmo-mål, og igjen lå vi under med 2 mål. Dette så ut til å bli en umulig oppgave.

Sjanser ble produsert på løpende bånd, men ballen ville ikke inn bak en god Skedsmo-keeper. Da ikke hun sto i veien fikk hun hjelp av treverket, ballen ville ikke i mål.

Endelig, 5 minutter før pause får Kristina kjempetreff fra 25 meter, og ballen fyker i nettmaskene over keeper. 2-3 til pause og fornyet håp om at dette kunne gå.

Etter en liten pep-talk i pausen var vi klar, dette skulle Bønes vinne. Laget gikk ut i hundre, og presset umiddelbart Skedsmo tilbake på egen 16 meter. Etter kun 2 minutter setter Stine inn reduseringen fra kort hold. Like etter får vi frispark fra 25 meter. Elise lader skuddfoten – og vips kampen er snudd, vi leder 4-3. Skedsmo fansen har stilnet, nå er det adskillig bedre stemning hos vårt publikum.

I Adidas cup teller corner ved uavgjort resultat. Skedsmo ledet 5-1 på corner, og ville vinne om de fikk en utligning. Likevel er det Bønes som produserer flest sjanser. Skedsmo er nær ved en anledning, men langskuddet stusser i tverrliggeren og går over. 5 minutter før slutt punkterer vi kampen, en flott kontring ender hos Stine, og kampen er avgjort. 5-3 seier til Bønes.

Stor jubel. Vi har fått revansj for tapet i Norway cup der vi mistet en 2-0 ledelse. Jentene har vist hvilken tæl det bor i dem, og at de aldri gir opp. I tillegg vartet laget til tider opp med glimrende spill over hele banen.

Det betyr at laget er klart for finalespill i Oslo kommende helg. Semifinalen spilles mot Randesund fra Agder. Det er de fire beste lagene i landet som møtes for å kåre en vinner.

Det ene laget er Bønes, vi skal gi alt for klubbfargene og sørge for at gullet kommer hem!

Om noen skulle se verdien av å sponse en tom reisekasse til et talentfullt jentelag har vi mye ledig plass både på drakter og overtrekks-drakter. Det hadde vært til stor hjelp.