Meny

Bønes Idrettslag

Reisebrev fra Adidas-cup

Nå kan du lese om J14s spennende helg i øst da de hentet hjem pokal og en flott bronse-plass.

Ole Bjørn Bruvik

Mangler bildePå fredag var det en spent Bønes J14 gjeng som møtte opp i Fjellsdalen, klar for avreise med buss til hovedstaden og sluttspill i Adidas cup. Busstur til Oslo tar tid, og etter nesten 10 lange timer ankom vi Thon Hotel Linne, som også hadde vært base for vårt Norway Cup-eventyr noen uker tidligere.

Lørdag formiddag, noen få t-banestopp lenger øst, på kunstgresset ved Valhall sto vi klar til kamp. Urolige og litt nervøse Bønes jenter. Varm høstsol fra en skyfri himmel. Nå skulle vi vise hvem som var best. På motsatt banehalvdel – Randesund IL fra Agder. Dommertrioen blåste kampen i gang, og vi fosset i angrep. Vant de fleste dueller, hadde flyt i spillet og skapte flere gode sjanser. Så ut fra intet, omtrent første gang Randesund nærmet seg Bønes målet, på uforklarlig vis rullet ballen i mål. 0-1. Kampen fortsatte i samme sporet vi var best, men de få gangene Randesund nærmet seg vår 16 meter havnet ballen i mål. Til tross for Bønes press gjennom en hel omgang lå vi plutselig under med 4 mål. 4 mål selv om Randesund selv ikke hadde skapt flere enn 3 sjanser gjennom omgangen.

I pausen var vi enige, dette kunne vi snu. Dette skulle vi snu. Andre omgang fortsatte der den første sluttet. Bønes dominerte banespillet, sjanser ble produsert og spolert. Midtveis i omgangen klinket Kristina ballen i høyre kryss fra 25 meter. 1-4.  Nytt håp om seier. Flere store sjanser, men dette ville seg ikke. 5 minutter før slutt gjorde Kristina det igjen. Denne gang sendte hun ballen i motsatt kryss på et frispark.

Tiden rant ut. Kampen var over. Drømmen om turneringsseier var knust. Jublende Randesund jenter omfavnet hverandre. Vi trodde knapt det var mulig. Vi var best, men hadde tapt.

Turen tilbake til hotellet var lang og tung. Nå gjaldt det å flytte fokus. Tapet måtte glemmes om bronsefinalen skulle vinnes. Da hjalp det med Bønes sponset pizza på hotellet og allsang til You Tube.  Vi tok tidlig kveld, kampen neste dag startet like etter frokost.

Søndag morgen, ny kamp på samme arena. Været var grått, det regnet og underlaget var mye raskere enn dagen før. På motsatt banehalvdel, Forus og Gausel fra Rogaland. Motstanderne angrep oss umiddelbart. De var ballsikre, hurtige, duellsterke og spilte fin fotball. Vi ble presset tilbake mot eget mål og hadde nok med å forsvare oss. Motstanderne sto høyt, etterlot et stort bakrom til våre kontringssterke spillere. Mot spillets gang løp Stine inn 1-0, og selv om vi ble utspilt var vi nærmere  2-0 til pause enn motstanderne en utlikning.

Andre omgang fortsatte med et markant overtak til Forus og Gausel. Veldig fortjent kom utlikningsmålet ca. 15 minutter før slutt. Vi trenere tenkte at dette så mørkt ut.  Da skjedde det noe med Bønes jentene. De tok tak i spillet og overtok kommandoen i kampen. Kristina spilte Stine gjennom. Stine ble meid ned av en motstander innenfor 16 meteren. Stine ble liggende, men dommeren hadde blåst straffe til Bønes. Mens vi hjalp Stine av banen, gikk diskusjonen mellom spillerne. Hvem skulle ta straffen? Kristina gjorde seg klar. Tok noen skritts fart, gikk for kraft og sendte ballen knallhardt forbi keeper. 2-1 til Bønes. Det gjensto 6 minutter av kampen. Forus og Gausel la om til 4 angripere, men Bønes fortsatte presset. Like før slutt sendte Kristina en skikkelig lompe fra langt hold mot motstandernes mål. På ballens vei mot mål så vi at keeper ikke tok hensyn til det glatte underlaget. Ballen landet noen meter foran henne, skjøt fart, og dalte i en deilig bue og inn i nettet. Vi hadde klart det, 3-1 og bronsen skulle hem.

På premieutdelingen var det Randesund som mottok pokalen som vinner av Adidas cup etter seier over Grand Bodø på golden goal. Det var en litt merkelig følelse, vi hadde vært bedre en laget som vant turneringen og tapt. Samtidig hadde vi vunnet mot et lag som hadde vært bedre enn oss. Pokalen for 3 plass ble overrakt av VIF spiller Heltne Nilsen.  Faktisk føltes det nok bedre å vinne en bronsefinale enn det ville vært å tape en finale.

Bussturen hjem gikk kjapt selv om turen var like lang som den hadde vært fredag. Odd fra Turbuss Vest gjorde reisen både behagelig og trygg. God stemning, bronse var vi godt fornøyd med.

Adidas cup har vært en storartet opplevelse for Bønes J14. Vi har fått låne med oss strålende jenter i Stine, Madeleine og Andrine, som har bidratt til at Bønes idrettslag har markert seg i turneringen. Vi har også fått bryne oss mot de beste lagene i Norge i aldersklassen, og vi holder mål. Bønes J14 kan slå alle på en god dag.

Vi vil gjerne takke alle jentene for innsatsen, og gratulere dem med nok en fantastisk turnering. Takk også til Stine, Madeleine og Andrine og deres klubber Erdal og Selbjørn for at det ble med oss.

Kjekt at bussen ble fyllt opp av våre viktige og trofaste supportere – foreldrene og Liam og Filip

Takk også til vår lokale sponsor, SPAR Bønes. SPAR Bønes sitt bidrag gjorde at alle jentene fikk påfyll av viktig og god næring og energi på turen.

Tilslutt takk til Bønes IL for en kjekk pizza kveld i Oslo.