Meny

Bønes Idrettslag

Folk i Bønes IL: Mariell og Nora

I Bønes IL er det 2 jenter som utmerker seg spesielt med sitt engasjement som trenere og dommere for yngre lag. Denne uken blir vi litt bedre kjent med Mariell Gohs Johnstad (17 år) og Nora Osa (16 1/2).

NoraOgMariell

Mariell og Nora var lagledere for J05 under årets Håndballfestival på Stord.

Mariell og Nora hadde veldig lyst til å begynne på håndball da de var 7 år gamle. Ettersom Bønes IL ikke hadde håndballag for så unge spillere begynte de i Gneist. Når Bønes startet lag for 99-kullet begynte de der også, og spilte dobbelt opp i både Gneist og Bønes. Året etter måtte de velge ett av lagene og da valgte de å fortsette i Bønes, hvor de har spilt helt frem til i dag.
Mariell og Nora har også vært med på en del håndballskoler og idrettskoler både som spillere og instruktører. 

Hva er deres høydepunkt i Bønes IL så langt?

- Vi har hatt veldig mange kjekke opplevelser i Bønes IL, men en av de kjekkeste var Kristiansand cup for noen år siden da vi kom på andre plass i A-sluttspillet. Det var veldig gøy både sosialt og sportslig. Vi har også vært på cup i Danmark, noe som helt klart har vært en av de beste håndball-opplevelsene vi har hatt.

Mariell og Nora er også dommere i klubben og har fått masse skryt for måten de opptrer på som kampledere.
- Vi startet som dommere for 1 år siden, og har i år dømt minihåndball og gutter og jenter opp til 11 år. Vi startet med dømming fordi vi syntes det hørtes spennende ut, og tenkte det var en grei måte å tjene litt penger på. Vi kunne jo også alle håndball reglene før vi begynte. Å være dommere er noe vi vil anbefale til andre som har lyst å litt tjene penger og som liker håndball. Det kan være litt vanskelig noen ganger å vite hva du skal dømme på, og hva du ikke skal dømme på, men man blir bedre jo mer man dømmer.

Hva ser dere mest frem til i Bønes-regi?

- Det vi ser mest frem til er å følge utviklingen til håndballjentene vi trener, og selvfølgelig andre håndballag i Bønes.

Hva er det som motiverer dere til å engasjere dere i Bønes IL?

- Det som motiverer oss til å engasjere oss i Bønes er at vi vil at barn i idrettslaget skal få like kjekke opplevelser som det vi har hatt i Bønes opp gjennom årene. Vi synes også det er utrolig kjekt å holde på med barn og håndball samtidig.

Hva gjør dere når dere ikke er opptatt med Bønes IL-aktiviteter?

- Da går vi begge på videregående skole, trener på treningssenter og er med venner og familie.

Har dere innspill til hva styret i Bønes IL kan jobbe enda mer for?

- Vi synes styret i Bønes gjør utrolig mye bra. Vi mener det er viktig å fortsette med å prøve å beholde så mange spillere som mulig, samtidig som vi prøver å utvikle talenter. Men det viktigste er selvfølgelig å ha det gøy med håndballen i et godt miljø.

Mariell og Nora er store forbilder for de yngre spillerne i Bønes IL. Vi håper de vil fortsette som trenere og dommere i klubben i mange år fremover og ønsker dem lykke til videre!


Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny