Meny

Bønes Idrettslag

Drømmehelg i Sør Cup for J02

19 Bønes-jenter dro sørover til Kristiansand /Vennesla på onsdag 24.6 og kom hjem igjen med ikke en men TO store pokaler på søndag kveld. Ikke en gang Kaptein Sabeltann får med seg så mye edle metaller på toktene sine!

Knut Sundfjord

​Vi valgte å stille med ett 9er-lag og ett 7er-lag i cupen. For å fylle ut troppene til hvert lag "måtte" fire spillere kjøre dobbelt sett med kamper. Reisen ned gikk med bil (tre minibusser), og etter ankomst kl 15 på onsdag var det bare å forberede seg til ettermiddagens kamper.

Begge lagene fikk motstandere fra Sør- og Østlandet som vi aldri har møtt før, og det var dermed ikke så lett å spå noe på forhånd. Men i første 7er-kampen ble det etterhvert tydelig at Sola 2 var minst et nummer for små, og Bønes vant 9-0. På kvelden møtte 9er-laget Nesodden 2 og vant 3-0 - en veldig god start.

Neste morgen gikk det litt tråere. 9erne tapte 0-1 for Bærum Gul i en jevn kamp som vi nok burde vunnet. Senere på formiddagen røk 7erne 0-3 for Bjerkreim, fullt fortjent ettersom vi ikke hang helt med kampen gjennom. Så snudde det igjen: 9er-laget slo Brumunddal 2 7-0, og 7er-laget vant 9-0 over Holum i en praktmatch med hele syv spillere på scoringslisten.

Med dette var vi klare for A-sluttspillet i begge klasser og gledet oss til fredagen. Først møtte 9erne Asker 1, vinnere av sin pulje, og vant greit 4-2 i kvartfinale. 7erne slo Randasund 3-0 i semifinale og var dermed klar for 7er-finale på lørdagen.

Lørdag formiddag måtte 9er-laget gjennom sin semifinale og vant igjen med greie sifre: 4-1. Finale neste dag på Sør Arena, Starts hjemmebane.

7er-finalen ble veldig spennende. Vi møtte Bjerkreim, som vi tapte klart for på torsdagen. Bønesjentene ristet av seg finalenervene med sang og dans før kampstart, og gikk tidlig i ledelsen ved Silje og deretter Elise. 2-0 er jo en farlig ledelse, og de røde fra Bjerkreim presset oss bakover. Forsvar og keeper kjempet heroisk og holdt dem unna lenge. Så måtte keeper Ada la en kanon i krysset passere, men flere mål ble det ikke og Bønes var finalevinnere i 7er-klassen.

Feiringen ble relativt moderat med grilling på skolen og tidlig seng, for neste morgen gikk 9er-finalen allerede kl 08. Vi våknet halv seks og var ved Sør Arena litt over 07.00. Forberedelsene til kamp var omtrent som vanlig. Igjen kjørte jentene et par sang- og dansenumre før innmarsjen som lettet på nervene våre - men høynet motstander Brumunddals.

Det gikk ikke mer enn et minutt eller to før Elise løp gjennom og satte 1-0. Men det ble ikke så enkelt i fortsettelsen. Riktignok hadde vi noen kjempesjanser, ved Julie og Amalie spesielt, men Brumunddal hadde ballen mye og kunne fort skapt en del sjanser de og. Bønesjentene maktet ikke å spille ballen slik de pleier, og det var ikke mer enn to minutter igjen da Melina punkterte kampen med et skudd i krysset direkte fra corner.

Sør Cup 9er finale selfie alle 1

Finalekampen kan forøvrig sees på Fædrelandsvennens nettsider (advarsel: høylytt reklame først).

Amalie ble kåret til beste spiller i finalen av en uavhengig jury. (Elise skulle forøvrig fått bestemannsprisen i 7er-finalen, men den delte speaker ut til nr 7 på det andre laget i stedet. Sør Cup-sjefen har lovet å sende ny statuett i posten...)

Dermed kunne jentene (og trenere/lagledere) feire et nytt trofé og "clean sweep" av J13-klassen i Sør Cup 2015. Etterpå bar det til Dyreparken og badeland i noen timer, før nok en laaang biltur til Bergen.

Sportslig sett var dette veldig imponerende. Alle spillerne bidro til to sterke cupseiere. Skal vi nevne én spesielt må det nok være kaptein Elise som scoret intet mindre enn 20 mål på 11 kamper (fem 7er + seks 9er). Men for samtlige er det veldig mye positivt å ta med seg inn mot høstsesongen.

Sosialt var turen sørover også veldig bra. Jentene trives godt sammen og har det gøy. Kino og disco på torsdagen, cupshow med bl.a Admiral P på fredag kveld, grilling på lørdag og dyrepark eller badeland på søndag. Til og med alle timene i minibuss fra og til Bergen gikk som en drøm! 

Arrangementsmessig har nok Sør Cup litt å gå på, spesielt i forhold til matservering (lapskausen torsdag var bunnpunktet). Kjøring til kamp ble en vane, men finale kl 08.00 er jo litt tidlig. Uansett, nå som vi har "rundet Sør Cup" får vi sette oss nye reisemål i 2016.

Takk for en flott tur til alle som var med, både jenter og voksne!

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny