Meny

Bønes Idrettslag

Reisebrev fra Barcelona

Juniorjentene våre, pluss noen av jentespillerne, har benyttet påsken til å finpusse formen på treningsleir i Barcelona. Èn uke med strålende treningsforhold og sosial teambuilding ble resultatet.

Kristian Schult

Fredag før palmehelgen gjorde 20 reiseklare jenter, 3 trenere + støtteapperat seg klare for årets treningsleir. Valget av Barcelona som reisemål førte nok til øke forventningene ytterligere. Turen har vært et mål i seg selv, og under tunge trenings- og dugnadstimer i vinter, har vi drømt oss vekk til påskedager i Barca. Ved avreise var vi likevel enige om at hovedfokus for turen skulle ligge på det sportslige, samt sosiale aktiviteter. 2 treningsøkter hver dag + sosialt treff/spillermøte hver kveld var utgangspunktet. I tillegg la vi inn en shoppingdag i Barcelona by.

Indre Østfold Reiser har hjulpet oss med organiseringen av turen. En guide fra reiseselskapet møtte oss på flyplassen, og fikk fraktet oss i buss til hotellet. Vi bodde ca. 7 mil utenfor Barcelona by, i Santa Susanna. Treningsbanene var perfekt plassert rett ved siden av hotellet, og stranden lå knappe 200 m unna. Hotellet var fint, bassenget var innbydende og ikke avskrekkende kaldt.

Området ellers bar preg av at turistsesongen knapt er igang. De fleste "turistene" nå var fotballspillere fra forskjellige land og øvrige ungdommer i ulik alder, som satte sitt preg på stemningen i gatene og på hotellene. Jentene våre hadde tydelige grenser for hvor de hadde lov til å oppholde seg og innetidene var udiskutable. Heldigvis har vi pliktoppfyllende og greie jenter, så vi ungikk problemer med dette.

På hotellet fikk vi en dårlig start: Allerede etter en knapp time ble 2 av jentene våre frastjålet kontanter, speilrefleks-kamera og ipod fra hotellrommet. Heldigvis var dette eneste gangen vi opplevde problemer av dette slaget. Et juniorlag fra England gjorde sitt beste for å ta fra oss nattesøvnen et par netter, men ellers var oppholdet på hotellet positivt: Maten var god, renholdet bra og basseng og uteområde flott.

Èn dag var satt av til shopping og sightseeing i Barcelona. Etter en tidlig morgentrening ble vi busset via det imponerende OL-anlegget til La Rambla; hovedgaten i Barcelona. Her fikk jentene sine tilmålte timer med shopping. Noen av oss tok turen videre opp til Camp Nou, og fikk sett nærmere på det enorme anlegget.

Sportslig har vi vært veldig fornøyd med oppholdet. Banene har vært flotte, og vi har hatt gode treninger: Èn morgentrening og èn ettermiddagstrening. 2 kamper mot norske lag har vi også fått: Først spilte vi 2-2 mot et bra lag fra Vidar FK. Dagen før avreise ble Homlia slått 5-1, til tross for småskader og en del slitasje i troppen.

Været: 18-22 grader, og stort sett skyfritt hver dag. Første skikkelige regnbyge møtte oss i bussen på vei til flyplassen ved hjemreise. God timing.

Vi takker alle deltakere og ledere for en vel gjennomført tur.

 

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny