Meny

Bønes Idrettslag

Draktregler i håndball

Norges Håndballforbund RV minner alle klubber om regelverket for hvordan drakter skal se ut, slik at dette kan rettes inn mot seriestart i september.

Bønesdrakt

Har ditt lag fått nye drakter? Eller kanskje dere har noen gamle drakter?

Det oppleves som en stadig større utfordring for dommerne at spillere ikke har nummer både foran og bak på drakten. I noen tilfeller kan dette føre til at feil spiller blir tildelt advarsel, utvisning, eller for den saks skyld diskvalifikasjon. I tillegg vanskeliggjør det sekretærens jobb for å se hvem som har laget mål, eller blitt tildelt adv./utv.

HHF Håndballregion Vest minner derfor alle klubber om regelverket for hvordan drakter skal se ut, slik at dette kan rettes inn mot seriestart i september. Tall foran og bak på drakten er et krav.

Spillereglene sier følgende:

4.7 Samtlige utespillere på et lag skal bære like drakter. Disse draktene skal i farge og design tydelig skille seg fra draktene til det andre laget. Alle spillere som settes inn som målvakter, skal ha spilledrakt i lik farge, og fargen skal skille dem fra begge lags utespillere og motstanderens målvakter (17.3).

4.8 Spillerne skal ha synlige tall som er minst 20 cm høye på ryggen av trøyene og minst 10 cm på brystet. Det skal brukes tall mellom 1 og 99. En spiller som både opptrer som utespiller og målvakt, skal bære samme nummer i begge tilfeller. Fargen på tallene skal stå i klar kontrast til trøyens farge(r) og design.

Husk at målvakten skal være iført drakt som skiller seg ut fra motstanders og eget lags farge (gjelder ikke minihåndball hvor det ikke spilles med egen målvaktstrøye). Spesielt må lagledere i alle kamper på aktuelle nivå (10 år og eldre) merke seg hvilken farge egen målvakt og motstanderlag har, og sørge for å skifte / endre før kampstart ved draktkollisjoner.

Tom Erik Lindhjem,
Dommerkonsulent
Norges Håndballforbund Region Vest

Tlf.: +47 900 54 812
E-post: tom.erik.lindhjem@handball.no 

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny