Meny

Bønes Idrettslag

Herrelaget sikret opprykk og førsteplass

Etter en lang sesong kan herrelaget endelig ta en velfortjent ferie med et smil om munnen. Lørdag sikret de opprykk og søndag den gjeve førsteplassen!

845

Tekst: Melchior Husebø

Det nyoppstartede laget har levert varene og fansen er fornøyd.

Laget bestod av flere forskjellige årsklasser, alt fra 94- til 69-modeller og det sier seg selv at fokus i de første kampene ble å bli kjent med hverandre på banen. Etter to ruskete seire mot Mathopen og Raballder, var det duket for festhåndball da herrene tok imot Askøy til første kamp i "Hulen". Da sluttsignalet gikk viste måltavlen ikke mindre enn 51-17 favør Bønes og fansen drømte allerede om opprykk.

Kampen om opprykket

I løpet av høsten var det Åsane, Sogndal og Bønes som kjempet om de to opprykksplassene, og herrelaget kunne ikke vente med å se hva de hadde i vente. I de neste kampene slo de Sogndal 30-25 "hjemme" i Haukelandshallen og tapte 29-27 i saftkokerbygden. Dermed toppet de fortsatt divisjonen da de møtte Åsane i slutten av januar. Også der ble det seier, og herrene styrte mot 4. divisjon. Skader og annet fravær gjorde at herrene stillte med mer og mer svekket mannskap iløpet av våren, men de holdt likevel hodet kaldt og stakk av med seier også i disse kampene.

Avslutningshelg

Helgen 25.-26. april var det avslutningshelg i 5. divisjon, hvor Bønes møtte Raballder på lørdag og Åsane på søndag. Etter en sliteseier i det første møtet mellom Raballder og Bønes var herrene giret på å vise hva de hadde på lager. Etter noe jevne åpningsminutter tettet herrene bakover samtidig som de fikk bedre flyt fremover. I andre omgang gjorde herrene så og si som de ville, og resultatet ble 35-17. Opprykket som mange hadde spådd var dermed sikret. Det skal også nevnes at den storvokste unggutten Marcus Soltvedt fikk sin debut i oppgjøret, hvor han både lagde og scoret på straffe.

Mangler bilde

 

Den gjeve førsteplassen

Sogndal slo til med en sterk 14-målsseier mot Åsane på lørdag og satt dermed press på Bønesherrene om den gjeve førsteplassen. Også mot Åsane ble det jevne åpningsminutter. Etter kvarteret spilt dro Bønes mer og mer ifra og styrte kampen som de ville. Bakover stod rutinerte Morten Haaland frem, med flere tøffe taklinger som gjorde at Åsane skjøt mer og mer fra distanse. Det ble dermed en lett jobb for keeper Cato Evensen, noe som resulterte i at Bønes løp inn en 14-9 ledelse til pause.

Mangler bilde

 

Bønes fortsatte trykket også i 2. omgang og det ble aldri mer spenning mellom nr. en og tre på tabellen. Bønes scorte masse flotte mål fra alle spillerposisjoner, blant annet en klassisk lobb fra André Haaland kvarteret før slutt. Erik Hopsdal og Nils Lexander på benken er godt fornøyd med 30-17 seier og herrene jubler fortjent etter å ha vunnet serien.

Herrelaget tar seg nå en velfortjent pause. Etter rekordlang sesong for 5.div herrer skal det bli godt med en liten ferie før hardtreningen mot neste sesong går i gang.

Vi takker vårt fantastiske publikum for støtten og håper dere kommer tilbake når en ny sesong kastes i gang!

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny