Meny

Bønes Idrettslag

Spar Bønes og Bønes IL - sammen for lokalidretten!

Spar Bønes har vært en trofast støttespiller for Bønes IL helt fra oppstarten av idrettslaget i 1995. Spar er hovedsponsor for idettslaget og støtter idrettsleiren vår og andre arrangementer og aktivitetstilbud. Vi tok en prat med Bønes-områdets egen lokalkjøpmann, Per Erik’en, om det 25 år lange samarbeidet.

Knut Sundfjord

spar bonesBønes Senter stod ferdig i 1984, og butikken som den gang het EPA Bønes åpnet samtidig. Eier og driver var Egil Landsvik, far til Per Erik. På den tiden var Bønes et nokså nytt boligområde og det utviklet seg etter hvert utfordringer med ungdomsgjenger og fritidsproblemer. Ungdommene samlet seg ofte ved Bønes Senter, og butikken opplevde både innbrudd, tyveri og brann.

Den gangen måtte Bønes-barn begynne i Årstad eller Fyllingen for å få drive med fotball, håndball eller andre idretter. Bønes manglet også idrettshall. Da de første ildsjelene bestemte seg for å etablere Bønes Idrettslag midt på 90-tallet var Egil Landsvik og EPA/Spar klar for å støtte den lokale idretten.

Egil hadde selv en solid idrettsbakgrunn og var spesielt opptatt av friidrett. Etter mange år som utøver, tillitsvalgt, dommer, starter m.m. for Fana IL fikk han bl.a. Norges Friidrettsforbunds fortjenestemedalje. Det store engasjementet han hadde for idretten gjorde det naturlig å støtte etableringen og utviklingen av et lokalt idrettslag på Bønes.

Per Erik - Spar webDagens butikksjef Per Erik fremhever det sosiale i idretten, teambyggingen, og selvfølgelig det å være i aktivitet. – Det er viktig å holde ungdommen inne i idretten lengst mulig, da kan de fortsette å være fysisk aktive i voksen alder også. Han unner alle barn å oppleve samholdet i idretten og å lære å ta hensyn til hverandre, noe han ser på som en god forberedelse til arbeidslivet senere.

Han sier at det har vært en glede å støtte Bønes IL i disse årene, og samtidig se den store dugnadsinnsatsen som har vært lagt ned i og rundt klubben.

Selv hadde Per Erik sin idrettskarriere i Fana IL. Han spilte aldersbestemt fotball med kjente navn (og senere Brann-spillere) som Lars Moldestad og Per-Hilmar Nybø, ble uoffisiell Norgesmester og spilte finale i Norway Cup. Han drev også med friidrett, og løpingen har han fortsatt med langt opp i «voksen» alder. Han har også vært trener og støttespiller på ulike måter i Fana-sammenheng.

Kan Per Erik gi oss i Bønes IL noen råd for «de neste 25 årene»? – Det viktigste er å engasjere ungdommene, ikke bare som utøvere, men gjerne også som instruktører og trenere. Foreldre kan gå foran med et godt eksempel ved å stille opp som trenere eller i styre og stell. Og ikke minst: - Alle må få være med, uansett nivå. Ta vare på alle som ønsker å drive med idrett på Bønes, avslutter han.

Til slutt kan Per Erik gi oss alle en skikkelig gladnyhet: Spar gir Bønes IL 25.000 i jubileumsstøtte!

Tusen takk for jubileumsgaven og for den trofaste støtten i 25 år! Til alle våre medlemmer – husk å bruke vår lokale nærbutikk, Spar Bønes!

lagbilder spar
Spar-logoen har vært godt synlig på Bønes-draktene i mange år!

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny