Meny

Bønes Idrettslag

A-laget med nok en seier mot sterk motstand!

Spenningen var stor internt etter suksessen mot Austevoll før påsken hvor Bønes-mannskapet vant 3-2 over et Austevollag som stilte med en jevn blanding av 3. divisjon- og 5. divisjonsspillere. Fjellsdalen var arenaen da Bønes sine A-lagsgutter tok imot forrige sesongs suverene seriemestre, Løvstakken, i en kamp med mye prestisje mellom naboklubbene.

Ørjan Heldal/ Matz Øen

I motsetning til fjoråret da Løvstakken stakk av med begge seirene var det i går Bønes som gikk av banen som det seirende laget, og kunne dermed bli igjen i Fjellsdalen med den gode følelsen inn mot seriestart neste helg.

Laget fra start:

Matz
Ragnar – Trygve – Ørjan – Sindre E
              Matias – Johannes
        Andreas – Øivind – Stian
                     Joakim

Inn mot kampen ble det fokus mot den klare spillestilen Gaffer ønsker at guttene skal spille. Det skulle i midlertidig ikke bli slik i starten av kampen, hvor Løvstakken la føringene. Litt hjulpet av noen blemmer i bakre rekke hos Bønes kom ”Stakken-guttene” til noen store sjanser som ville blitt omsatt til mål i 9 av 10 tilfeller. Bønes slapp med skrekken. Litt etter litt kom maskineriet mer og mer i gang, helt til Joakim Neergård fikk gå umarkert opp på corner og vakkert heade inn 1-0 til Løvstakken etter ca. 15 minutter.

Etter dette tok Bønes mer tak i kampen og viste noen flotte kombinasjoner fremover på banen. Samspillet mellom Øivind, Joakim, Andreas og Stian sitter i større grad nå enn tidligere i sesongoppkjøringen. Etter å ha kommet til noen gode muligheter får Joakim Nilsen satt inn 1-1 målet som gir Bønes fornyet giv til å fortsette å spille ball rundt etter hvert småfrustrerte Løvstakken spillere. At ballen går på en og to touch, gode bevegelser og vilje gjør at Bønes mot slutten blir belønnet med frispark skrått utenfor 16-meteren til Løvstakken. Matias sin presise fot legger ballen perfekt mellom forsvar og keeper hvor Ørjan får headet ballen videre i mål. Med 2-1 til pause er det en god følelse i Bønesgarderoben, men med en klar viten om at uten full fokus og innsats kan kampen fort snu i annen omgang.

2. omgang blir i all hovedsak mye frem og tilbake uten de store sjansene. Både Løvstakken og Bønes klarer å forhindre de store sjansene. Løvstakken legger etter hvert om til 4 mann på topp,  noe som igjen gjorde at Bønesforsvaret i store deler av omgangen klarerte ballen langt opp mot spissene. Alt i alt, ingen finspilt omgang, men med et trykk mot Bønes ble det en kjempeseier hvor guttene viser integritet og vilje til å blø for drakten.

Dette ble mest sansynlig siste treningskamp før seriestart neste helg mot Libido. Med to meget sterke seire på rad så håper vi dette gir laget, og ikke minst publikum, en god følelse til seriestart!