Meny

Bønes Idrettslag

Bønes IL arrangerte ungdomsfotballkveld

Rundt 15 trenere fra ungdomslagene i Bønes IL møtte for å høre Hordaland fotballkrets (HFK) sine gode råd og veiledning om trening av ungdomsfotballag.

714

Mangler bilde

Inge Heltne representerte HFK, og klarte fort å engasjere de fremmøtte gjennom sin presentasjon. Det ble lagt opp til dialog og refleksjon rundt hvordan man som trener skal motivere og skape trygghet i en spillergruppe. Det handler også om å sette seg inn i hverdagen til spillerne på ungdomstrinnet.

–  Fra spillerne er 12-13 år skjer det en stor utvikling av både kropp og sinn. De vokser i ujevnt tempo, og det kan være store forskjeller spillerne imellom. Det må vi ta hensyn til i forbindelse med trening og utvikling av spillerne, sier Heltne.

–  Samtidig må vi som ledere være oppmerksom på at spillerne har mange arena å forholde seg til. De er travle med skolearbeid og prøver, de er gjerne midt i konfirmasjonsforberedelser, de prøver å finne sin plass i venneflokken, og de kan ha en vanskelig hjemmesituasjon, sier Heltne.

Veilede fremfor å instruere
Heltne forklarer videre forskjellen på å være instruktør og veileder.

– Fremfor å si til spillerne hva de må gjøre i en bestemt situasjon med spill på trening, så kan man heller stoppe spillet og stille dem spørsmål rundt hvilke valg de har. Vi må sette dem på sporet og slik at de selv ser hvilke valg som er best å ta. Dette gir en bedre læringseffekt enn om man instruerer dem til å gjøre bestemte trekk på banen, sier Heltne.

Ut på treningsfeltet
Etter en drøy time med teori i klubbhuset gikk alle kursdeltakerne ut på Fjellsdalen kunstgressbane. Der stod Gutter 2001 klare for å være spillere til å vise gode øvelser til treningene. Guttene var lydhør og gjennomførte øvelsene effektivt.

Mer tekst følger under bildet.

Mangler bilde

Heltne viste først oppvarmingsprogrammet "skadefri" med enkle løpsøvelser. Videre fikk guttene bryne seg på ulike pasnings- og skuddøvelser. En av oppgavene var å forsøke plassering av ball i lengste hjørne fremfor å "fyre av" et skudd. I siste del av treningen viste guttene at godt beregnet skudd i lengste hjørne faktisk går inn til slutt.

Viktig erfaringsutveksling
Etter en fin treningsøkt gikk kursdeltakerne inn igjen i klubbhuset for en oppsummering. Det ble mye ros til gutter 2001 som gjennomførte treningen på en god måte.

Avslutningsvis delte deltakerne sine erfaringer med påmelding og differensiering av lag og spillere, slik at man samtidig kan nå målet om "flest mulig, lengst mulig og best mulig".

–  Vi er svært glad for tilbudet fra HFK om å arrangere Ungdomsfotballkvelden sammen med Bønes IL. Samtidig som det var en anledning for trenere i fotballgruppen å møtes, så var innlegget fra Heltne og dialogen mellom trenerne et viktig bidrag til å styrke trenerkompetansen vi allerede har i Bønes IL, sier Synnøve Tangen Stub som er styremedlem i Bønes ILs fotballgruppe.

– Vi kan absolutt anbefale andre klubber til å arrangere tilsvarende kurs, avslutter Stub.

 

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny