Bønes Idrettslag

Bønes J00 til topps i Lerum Cup

Bønes J00 avsluttet en fantastisk vårsesong med å gå til topps i Lerum cup.

Ole Bjørn Brudvik

Torsdag 27. juni reiste 17 spente jenter til Sogn for å kjempe om seieren i Lerum cup. I løpet av våren har jentene gjort reint bord. Som vinnere i skolecupen og Lerøy cup, samt 7 strake seire i serien, var det knyttet store forventninger til at fremgangene skulle fortsette i denne turneringen.

Målet for reisen var Dalsøren Camping innerst i Luster. Idylliske og fredelige omgivelser, med overnatting i campinghytter. Ballbinge like ved, og grilling på kveldstid, og ikke minst viktig når man er på cup, et sted der jentene fikk sove om natten.

Vi kom til å spille alle kampene på gress. Et uvant underlag for et lag som prøver å spille fotball langs bakken. Banene var uvant ujevne og det «lugget» i gresset. I vår første kamp snublet vi oss til 1-1 resultat, etter at kjempende Gneist jenter hadde vippet oss ut av stilen.  Vi var langt fra fornøyd med egen innsats og ble enige om at tempo og innsats måtte skrues betraktelig opp om vi skulle gå videre til a-sluttspill.  I neste kamp sto Åsane for tur. Åsane, som vant sin pulje i vårsesongen, ble regelrett feid av banen. Jentene gav seg ikke før det sto 5-1. Siste kamp i puljespillet var mot Os. Igjen viste jentene seg sterkest, 4-1 seier og puljeseier. Endelig var det klart for cupspill og Bønes vartet opp med festspill!

I kvartfinalen var det Fana sin tur til å bite i gresset. 3-0 seier og overbevisende spill på nytt. Kompakt forsvar spill, bevegelige spillende midtbanespillere og giftige angripere gjorde livet surt for oppgitte Fana spillere.

Dagen ble avsluttet med disco og Sogndal kamp.

Neste dag startet svært tidlig med semifinale kl. 09. Igjen var Gneist motstander. Denne gangen var jentene forberedt og dominerte banespillet. Da 2 omgangen gikk mot slutten ledet vi 1-0, i tillegg var stilling 7-0 på corner. Finalespill var et faktum.

I finalen var Selbjørn motstander. Motivasjonen til jentene var på topp. Trener for Selbjørn laget hadde ansvar for at ingen Bønes jenter kom videre fra årets sonelag i kretsen. Det skulle han få betale for! Kampen startet med at Bønes fosset i angrep, og der ble vi. I løpet av omgangen hadde Selbjørn blitt utspilt etter alle kunstens regler, spillet var imponerende, vår målvakt var borti ballen 1 gang.  Fullt fortjent gikk Bønes jentene jublende til pause, vi ledet 1-0 og hadde bøttevis med cornere. I 2 omgang gikk vi opp til 2-0 før Selbjørn mot spillets gang kjempet inn en redusering. Bønes jentene lot seg ikke påvirke av scoringen, men fortsatt sitt spill. 2-1 ble til 3-1 og 4-1. Finaleseieren var et faktum. Jentene hadde taklet egne forventninger og vunnet turneringen.

Etter kampslutt ble turneringens 4 beste J00 lag overrakt sine premier av Sogndal spiller Ulrik Flo. Under premieutdelingen opplevde vi kanskje turneringens mest sportslige øyeblikk, da Gneist jentene spontant hyllet våre jenter med taktfaste Bønes rop.

Stor takk til primus motor Nils Arne Alvsvåg for et supert tur opplegg.

Vi hyller også lagets maskoter: Liam, Filip, Noa og William - lagets 12 mann.

Vinnerlaget i Lerum cup besto av: Madeleine, Ingrid Marie, Karoline, Emilie, Live, Lea, Ingrid S, Benedicte, Silje, Helene, Ingrid M, Maiken Emilie, Marie, Emilia, Nora, Kristina og Vilde.