Meny

Bønes Idrettslag

Bønes tar gull i Sandefjord

J15/16 var på Sandarcupen i helgen med et 7er-lag og tok med en fin vinnerpokal hjem igjen til Bergen.

13.08.2018

Vi kom til Sandefjord på fredag (via Kristiansand, og tre timer i buss pga flytrøbbel) og fikk oss en treningsøkt før cupen startet med puljekamper på lørdagen mot lag som Driv, Kjapp og Valle.

Jentene brukte en omgang på å bli vant til en heller ujevn gressmatte på hederskronte Loviselund i Larvik. Men derfra og ut ble puljespillet en parademarsj. 3-0, 3-0 og 8-0 ga førsteplass i gruppen og billett til A-sluttspillet tidli på søndag morgen. Lørdag kveld ble fornuftig brukt på restitusjon og lavpuls-aktiviteter på og rundt skolen.

Kvartfinalen mot Skreia (fra Toten) søndag kl 9 ble også 3-0 til Bønes, men mot merkbart bedre motstand. Vår fordel var at Skreia hadde spilt på strøkent kunstgress dagen før og var ikke vant til underlaget. Semifinalen mot lokale Andebu noen timer senere ble mer spennende. Vi tok ledelsen, men ga vekk noen enkle mål og lå under 2-3 ved pause. Andreomgangen ble mer som vi var blitt vant til, og det ble 5-3 til Bønes til slutt.

Selve finalen gikk mot et godt nordnorsk Snøgg-lag, med en spesielt bra spiss som avgjorde deres semifinale på egenhånd i sudden death. Det hadde jo vi fått med oss, så vi satte Ingeborg på saken - og hun tok stjernespissen helt ut av kampen. Anahita ga oss ledelsen midt i 1. omgang, og selv om vi måtte spille fem minutter i 2. omgang med en mindre på banen pga gult kort holdt keeper Ellen nullen igjen. Da bestemannspris-vinner Amalie løp igjennom og satte 2-0 noen minutter før slutt var det avgjort.

Sandarcupen2

Vi hadde med en tropp på ti spillere bortover: Kjernen fra J02, med Amalie, Anahita, Frida, Ida-Marie, Melina og Silje, Ellen, Ingeborg og Sofia fra J03, og Hedda som overårig fra J01. Gratulerer alle sammen med en velfortjent pokal!

​Sandarcupen skriver selv at de er Norges største helgeturnering og Norges nest største fotballturnering, med over 10.000 spillere på plass i Sandefjord (og omegn) i helgen. Lagene som var med var stort sett fra Østlandet, men med noen innslag fra Bergen, Nord-Norge og utlandet (bl.a. Brasil). Mange lag tar også en mini-treningsleir før selve cupen. Kan absolutt anbefale denne turneringen for de som vurderer en helgetur på denne siden av sommeren.

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny