Meny

Bønes Idrettslag

Brann i Klubbhuset

Sent nyttårsaften skjedde det utrolig nok igjen - Klubbhuset vårt stod i brann, som i 2004 og 2008. Heldigvis ble brannen oppdaget og slukket før det ble omfattende brannskader, men innvendig er det allikevel mye røyk- og vannskader.

Knut Sundfjord

​At brannskadene ble begrenset kan vi nok takke daglig leder (nå også nattens helt) Kim Davidsen, hans bror Mats og vennene Morten og Thomas for. Morten så flammer ved klubbhusveggen, sa fra til Mats som igjen varslet Kim (og 110). Vel fremme fikk de ut brannslangen fra Klubbhuset og slukket brannen. Under slukningsarbeidet fikk de nok i seg en del røyk, men fremstod i fin form da de ble sjekket av helsepersonell litt senere på natten.

Brannvesenet kom med fire biler og fullt mannskap, etterslukket og sjekket at det ikke var skjulte glør innvending. Politi og ambulanse var også tilstede. Da slukningsarbeidet var avsluttet kom det en kar fra skadesaneringsfirma (Polygon) og begynte så smått med skadevurdering og -begrensning. 

Selv om brannen var utvendig er det store mengder vann inne i Storsalen, på loftet og i etasjeskille imellom. Røyken har spredt seg i hele bygget og gjør at også klasserommet i motsatt ende er ubrukelig pt. Hvor lang tid det vil ta før Klubbhuset kan gjenåpnes vil være mer klart over helgen. Muligens kan klasserommet tas i bruk fra f.eks. uke 2, mens resten av bygget nok vil ta lenger tid å få i orden. Arbeidet er allerede i gang og vil pågå for fullt hele helgen. Dialog med Tryg Forsikring er etablert.

Det ble en kjip start på 2021, men vi får være glad for at brannen ble oppdaget og stoppet tidlig og at skadene på bygget dermed er begrenset. Takk igjen til Kim, Mats, Morten og Thomas som trådte til da det trengtes!

Medieomtale:

klubbhusbrann5klubbhusbrann1klubbhusbrann2

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny