Meny

Bønes Idrettslag

​Folk i Bønes IL: Amund Drabløs Janssen (8 år)

I dag skal du få bli bedre kjent med Amund Drabløs Janssen som er en av super-spillerne på Bønes G2008 Fotball. ​​– Nå gleder jeg meg til kampene i serien og til cup på Bømlo i sommer. Lagene våre heter Bønes Hai og Bønes Tiger, forteller Amund mens han trikser litt med ballen.

Vi møter Amund i Fjellsdalen i vinterferien mens han spiller fotball med lillebroren Olai Drabløs Jansen og pappaen sin.

– I dag har vi trent litt fotball selv om mange er på vinterferie. Jeg og pappa liker å gå opp i Fjellsdalen for å spille litt, sier Amund.

Til tross for sin unge alder har Amund spilt fotball i tre år – først for Bjarg, og nå for Bønes siden han flyttet til Bønes for litt over ett år siden.


Hvor ofte spiller du fotball?

–Jeg trener to ganger i uken med laget mitt, og spiller fotball hver dag på skolen. Nesten hvert friminutt er jeg her på banen med vennene mine. Vi har også en liten ballplass der jeg bor som jeg spiller fotball på med broren min og naboene, sier Amund.


Hva er det gøyeste med fotball?

–Å score mål og å stå som keeper. Jeg liker også å møte vennene mine.

Laget ditt har mange flinke trenere, men hva sier de at dere må huske på?

– De sier at vi må sentre til hverandre, og at vi må vinne ballen. De sier også at vi ikke må si stygge ting til hverandre, men heller heie på hverandre.

Har du noen spillere eller lag du er fan av?

– Ja, jeg heier på Ronaldinho, Neuer og Ronaldo. Utenom Bønes heier jeg på Liverpool fordi de er et bra lag og har mange gode spillere. Jeg heier også litt på Brann.

Amund er denne uken deltaker på Bønes IL sin håndballskole.

Pappa Endre Totland Jansen kan fortelle at Amund var litt trøtt ved middagsbordet i dag, men våknet kjapt igjen da de kom seg ut i frisk luft.

– Nå gleder jeg meg til i morgen for da skal jeg og pappa ta oss en skitur, sier Amund mens han løper for å hente ballene før han går hjem.

Vi ønsker Amund og resten av laget hans lykke til med sesongen 2017!

Editamund

Tekst og foto: Synnøve Tangen Stub

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny