Meny

Bønes Idrettslag

Folk i Bønes IL: Elise Kvinge

Denne uken får du bli bedre kjent med Elise Kvinge (14 år) som er et av Bønes ILs store fotball-talent. I sommer ble hun tatt ut til Statoils talentleir, og fikk spille med det norske flagget på brystet.

​​elise kvinge

Elise sine trenere beskriver henne som en real og positiv jente med sunne holdninger og en genuin interesse for fotball. Elise selv tenker at hun er en helt vanlig 14-åring som trives med å spille sammen med venninner på J2002-laget. Samtidig er hun opptatt av å utvikle seg som spiller.

Elise startet sin fotballkarriere som 6-åring i Bønes IL, og til daglig spiller hun på J14- og J17-laget til Bønes. Da hun var 12 år ble hun tatt ut på kretslaget med de som var ett år eldre, og 21. juni i år reiste hun til Stavanger for å delta på Statoils talentleir som er det øverste nivået en 14 åring kan delta på.

Hvordan var det å delta på Statoils talentleir?

-Statoils talentleir er det gøyeste jeg noensinne har vært med på gjennom min fotballkarriere. Det var veldig kjekt å møte jenter som er veldig glad i fotball - akkurat som meg. Vi ble trent av Børje og Jan Tore som er landslagstrenere for J16-landslaget. De var veldig dyktige, og jeg har lært utrolig masse av dem. Vi hadde to treningsøkter for dagen pluss videoanalyser og konferanser. Vi spilte en internkamp og en vanlig kamp mot Viking. Mot Viking vant vi 6-1.

Når begynte du å interessere deg for fotball?

-Jeg begynte å interessere meg for fotball da jeg var 5 år. Da begynte jeg å spille sammen med broren min på fotballbanen nedenfor huset.

Hvordan ser en normal treningsuke for deg ut?

- En normal treningsuke starter med trening med kretslaget 01. På tirsdagene trener jeg med Sandviken Damer. Etter denne treningen spiller jeg kamp med Bønes J14. På onsdager har jeg trening med J17/ Damer. Torsdagene er kampdag med J17. På Fredager har jeg trening med J17/Damer. På lørdager trener jeg med damelaget til Fyllingsdalen og på søndager pleier pappa og jeg å ha skytetrening. Før hver trening med Bønes har jeg en frekvensøkt. I tillegg spiller jeg håndball, det er ikke alltid jeg har tid til treningene, men jeg pleier å spille kampene i helgene.

Hvordan klarer du å kombinere skole og trening?

- Det er ikke så lett og kombinere skole og fotball, men jeg pleier og gjøre leksene mine med en gang jeg kommer hjem fra skolen. Til prøver må jeg gjerne øve i helgene for å få tid.

Hva er det beste med å spille fotball?

- Jeg liker fotball fordi jeg har spilt fotball siden jeg var liten. Storebroren min, Petter og jeg pleide å spille mye fotball før begynte på fotballaget til Bønes. Det beste med fotball er at det er et lagspill. Da er jeg sammen med mange andre som har samme interesse som meg.

Hva er ditt høydepunkt i klubben så langt?

- Mitt høydepunkt i klubben så langt er Sør cup. Da reiste vi ned med to lag, ett i 7-er og ett i 9-er. Tilslutt endte vi opp med å vinne med begge lagene. Turen var kjempegøy! Jeg synes også det har vært utrolig gøy å vinne 3 kretsmesterskap på 2 år.

Hva tror du gjør at du har blitt så god i fotball?

- Jeg tror at jeg har blitt god i fotball fordi jeg har jobbet strukturert og målrettet gjennom lang tid. Hvis jeg har hatt litt tid til overs har jeg alltid gått ned på fotballbanen nedenfor huset mitt og trikset eller skutt litt på mål. Jeg har også sett mye på fotball som gjør at jeg har fått god fotballforståelse. Jeg har vært så heldig og få trene med de som er eldre enn meg gjennom mange år. Særlig treningene med Ole Bjørn Brudvik har vært gode og utviklende for meg. Kretslagstreningene har gitt meg utrolig mye motivasjon og gitt meg bedre ferdigheter og spilleforståelse.

Har du noen råd til andre som vil utvikle sine fotballferdigheter?

- Mine råd til å bli god i fotball er å ha det gøy med ballen. Hvis du har litt tid til overs ta med en venn ned på banen og spill litt. Det er også lurt å se mye på fotball.

Har du noen fremtidige mål for karrieren?

- Mine fremtidige mål er å spille i Toppserien og å komme på landslaget.

elise 2

Edit

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny