Meny

Bønes Idrettslag

​Folk i Bønes IL: Kristian Schult

Vi starter en ny artikkelserie hvor du blir bedre kjent med nøkkelpersoner i Bønes IL. Først ut er Kristian Schult som gjennom en årrekke har arrangert idrettsskoler, fotballskoler og treningsleir for hundrevis av barn og unge på Bønes.

kristian schult

Kristian har bodd på Bønes siden han var 3 år gammel, og begynte å spille fotball i Årstad IL som 7-åring. Han spilte aktivt frem til junioralder, men skader og sykdom satte en stopper for videre fotballspill.

Allerede som 14-åring begynte Kristian som trener for en gjeng fotballgutter i Årstad IL, og i 2001 ble han rekruttert til idrettsskolen i Bønes IL. Da Bønes IL startet fotballag, manglet jentene trener, og disse jentene har Kristian fulgt siden. Nå har jentene passert 20 år.

De siste fire årene har Kristian hatt stillingen som aktivitetskoordinator i Bønes IL, og har hatt ulike roller rundt forskjellige aktiviteter i klubben. Her kan nevnes fredagsgjengen, håndballskole, fotballskole, den årlige idrettsleiren, aktivitetsdagen, TelenorXtra og idretts-SFO i samarbeid med Fjellsdalen skole.

Kristian er i dag også en del av trenerteamet rundt Damer Senior, Junior og J17 - en gjeng på rundt 50 jenter.

Hva er ditt høydepunkt i Bønes IL så langt Kristian?

– Høydepunktet hvert år er idrettsleiren om sommeren, der vi aktiviserer 160 barn med ulike allsidige aktiviteter. Det er alltid en strålende start på sommerferien.

Sportslig er det nok å lede fotballjentene til et overraskende kretsmesterskap i J14 i 2009, samt fjoråret da Damer Senior rykket opp til 3. divisjon, sier Kristian.

Hva ser du mest frem til i Bønes-regi?

– Det blir spennende å følge Damelaget i 3. divisjon og Herrer Senior i 4. divisjon, og ikke minst utviklingen til alle våre unge fremadstormende talenter, sier han.

Hva er det som motiverer deg til å engasjere deg i Bønes IL?

– Motivasjonen er først og fremst gleden ved å følge barn og ungdom i aktivitet og utvikling, samt å være med på å skape trygge, inspirerende idrettsmiljøer og gode holdninger blant barn og unge.

Hva gjør du på når du ikke er opptatt med Bønes IL-aktiviteter?

– Ved siden av jobben i Bønes IL er jeg lærer på Skranevatnet skole.

Har du innspill til hva styret i Bønes IL kan jobbe enda mer for?

– Jeg ønsker at klubben fortsetter sitt gode arbeid for å få flest mulig bønesere engasjert i klubben, enten som spillere, trenere, ledere eller engasjerte foreldre. Innenfor primæridrettene fotball og håndball, bør det være et mål å få inn så mange som mulig, og holde på dem så lenge som mulig, gjennom å gi alle trygge rammer, gode treninger og inkluderende sosiale miljøer. Bønes IL skal være en klubb for bredden, men jeg synes også det er viktig at vi har gode seniorlag, som kan være gode forbilder for våre yngre lag.

– På sikt håper jeg at klubben kan vokse ytterligere, og forhåpentligvis kan gi tilbud i flere idretter, sier Kristian.


Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny