Meny

Bønes Idrettslag

Folk i Bønes IL: Kristina Brudvik

I dag skal du få bli bedre kjent med Kristina Brudvik som er sentral på Bønes IL sitt damelag i fotball. Hun blir av mange beskrevet som selve «motoren» i laget, og kapteinen med stor K - hun evner å gjøre spillerne rundt seg gode. For de fleste av oss er Kristina kjent for å løfte noen av de gjeveste pokalene sammen med flinke lagvenninner i Bønes IL.

​​christina brudvik j17_bones

Når begynte du å interessere deg for fotball?

– Jeg har vært interessert i ball fra jeg lærte å gå. Allerede i 1 klasse fikk jeg spille med min bror, og guttene som var ett år eldre, siden pappa trente de.

Hvordan ser en normal treningsuke for deg ut?

– Jeg trener ni ganger i uken. Tre ganger med klubblag, tre (der en er styrke) ganger på skolen. To ganger der jeg hospiterer med Sandviken eller Arna-Bjørnar. Jeg pleier også å ta gå/joggeturer i fjellet som restitusjon. I tillegg spiller jeg kamp med damelaget. Når jeg har overskudd og tid, får jeg av og til lov til å spille med J19, men det er en arena for lek og å spille med venner.

Hvordan klarer du å kombinere skole og trening?

– Jeg går på Metis toppidrett der skolen tilrettelegger for at vi skal klare begge deler. Vi får lite lekser, slik at vi skal få tid til alt vi har av treninger på fritiden. Det eneste negative er at skoledagene er litt lengre enn vanlig studiespesialisering.

Hva er det beste med å spille fotball?

– Det er selve friheten man har på banen, det å få tankene på helt andre ting, å gjøre det man liker best. Det som har vært viktig for meg opp gjennom årene er uten tvil å oppleve mestringsfølelse sammen med laget. Det å løfte en pokal og vite at dette har vi fortjent, men tanke på alt vi har lagt ned i det.

Hva er ditt høydepunkt i klubben så langt?

– Jenter 00 kullet har jo vunnet alt som er å vinne i Hordaland. Selv om vi har spilt i store finaler som Norway cup og Dana cup, så er det jeg husker best semifinalene, der vi har gått seirende av banene mot veldig gode lag. Der kampene har vært veldig jevne, og blitt avgjort på straffer.

Hva tror du gjør at du har blitt så god i fotball?

– Kanskje er jeg heldig og har litt talent med ball, tror jeg aldri kunne blitt god i turning, ler Kristina. 

– Bønes er akkurat en så stor klubb at kombinasjonen mellom å bli god, og å spille på et breddelag har vært mulig. Jeg har hatt flinke medspillere og trenere rundt meg, som har vært med på å forme meg som spiller. Det at jeg har spilt på lag med flere av min nærmeste venner lenge, har også vært en enorm fordel. Jeg syntes alltid miljøet i Bønes har vært veldig godt. Jeg syntes det at Bønes har klart å få tak i Reidun som sportslig leder har vært stort for oss jenter, hun ser alle, og det viser at jentene også blir satset på.

Har du noen råd til andre som vil utvikle sine fotballferdigheter?

– Jeg anbefaler alle å holde på med flere idrettsgrener lengst mulig. Slik at man blir en allsidig spiller og at det ikke skal bli seriøst for tidlig. Selv holdt jeg lenge på med håndball i tillegg til fotball, noe som har styrket meg som fotballspiller.

– Ellers er fotball et lagspill, så det å være en god fotballspiller handler ikke kun om egne ferdigheter, men å ha evnen til å gjøre de rundt seg gode. Ikke bare være best på banen, men også utenfor banene. Det er noe som var med på å gjøre at 00 laget vårt var så bra, siden alle var venner utenfor banene også.

– Jeg oppfordrer jenter til å se på mer kvinnefotball slik at man også har kvinnelige idoler, slik at man ser hvilket nivå man må komme opp på for å bli best.

Har du noen fremtidige mål for karrieren?

– Mitt mål er å bli best mulig, og å spille på høyest mulig nivå.

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny