Meny

Bønes Idrettslag

Hjemmedebut, publikumsrekord og 3 poeng

Hurtighet på ballen, presisjon, stort engasjement og et fantastisk publikum ga Bønes en 5-1 ledelse til pause. 3 poeng ble igjen i Fjellsdalen, men med sluttresultat 5-3 var det ingen god avslutning av hjemmelaget.

Etter to kamper sitter trenerteamet Claus og Rune igjen med 6 poeng. Her sammen med viktige spillere, Øivind og Stian.

Laget fra start:

Matz
Ragnar - Sverre - Ørjan - Sindre E
               Matias - Johannes
         Stian - Øivind - Andreas
                     Joakim

Bytter: 46 min: Vegar for Joakim, 70 min: Anders for Stian, 75 min: Even for Ragnar, 85 min: Janki for Øivind

Mål: Johannes(2), Stian, Øivind, Andreas

Målgivende: Joakim(2), Øivind, Ragnar, Sindre

Kort: Morvik (1)

Endelig årets første hjemmekamp i Fjellsdalen! 2 timer før avspark møtte en opplagt gjeng med fotballspillere i klubbhuset til kaffe, frukt og Premier League. I hyggelige omgivelser der vi trives best var det god stemning, men kanskje også en liten spent følelse i magen på flere.

Et godt oppmøte fra publikum allerede ved kampstart gjorde det til en fantastisk ramme for spillergruppen. I løpet av første omgang ble det talt 72 tilskuere på tribunen, som kunne nyte godt av muligheten for en varm kaffe og en vaffel fra kiosken!

Etter instruksjoner fra sidelinjen gikk vi ut i 100, og det tok ikke lang tid før det første målet kom. Vi etablerer spillet høyt og ballen går fort. Fra 18 meter får Johannes et godt treff og setter ballen hardt til høyre for keeper. Vi fortsetter å kjøre kampen, men Morvik får utligningen bare 5 minutter senere, ved Robin Schurmeyer, etter noe uhell og udyktighet i Bønesforsvaret.

Uten å la dette være en hindring setter Bønes raskt i gang igjen. Presset ble satt høyt og vi gjør årsbeste i gjenvinning. Nå går det slag i slag: I det 20. min setter Ragnar opp Johannes som vakkert putter sitt andre mål for dagen. 24 min: Joakim har målgivende til Stian. Sikker som banken. 25(!) min: Dagens prestasjon, og kanskje årets. Sindre, også kalt "Bønes' Messi" gjør ikke skam på navnet sitt og setter opp et soloraid som ikke er dagligdags i 6. divisjon. Ballen blir i siste liten sendt videre til Øivind som får seg en nettkjenning. Et fantastisk mål!

Vår egen "Messi" i fint driv.

Vi daler litt i prestasjonene etter dette, men vi kjører fortsatt over et meget forvirret Morvik-lag. Vi kommer til mange, mange sjanser. Andreas gjør dagens "beste" prestasjon ved å sette ballen upresset i tverrliggeren fra 2 meters hold. Vi får i tillegg til dette et feilaktig annullert mål. En omgang det luktet svidd av. Årsbeste vil nok noen si.

Heretter gikk det en vei. I første omgang hadde vi vinden i ryggen, og desverre så var det ikke bare denne vi fikk i trynet etter pause. Et aggressivt Morvik kjempet med nebb og klør mot et relativt tafatt Bønes-lag. Vi vinner sjansestatestikken i 2. omgang, men det hjelper lite når vi ikke omsetter sjansene våre. Og når vi i tillegg svikter i avgjørende situasjoner defensivt, så blir vi straffet. Først er det markeringssvikt på corner. Deretter er det dagens kaptein, Ørjan Heldal, som handser innenfor 16 meteren, og Morvik omsetter straffesparket i mål ved Stian B Borgenhaug, som står for begge nettkjenningene til Morvik etter pausen.

Alt i alt taper vi 2. omgang på at vi svikter mentalt. Vi tar dette med oss videre og jobber hardt med å bli bedre på å styre kampene i større og større grad. Heldigvis gjør vi en så bunnsolid første omgang at vi kan ta oss råd til å gjøre dette i denne kampen, men det betyr ikke at vi kan gjøre det samme i fremtidige fotballkamper.

Til slutt vil vi takke Morvik IL for kampen! Et veldig hyggelig bekjentskap som vi gleder oss til å se igjen når høstsesongen sparkes i gang. I tillegg til dette fortjener alle oppmøtte på tribunen en takk for å lage den fantastiske rammen som vi hadde i kampen. Vi har ambisjoner om å ta Bønes oppover i divisjonssystemet i årene som kommer og er avhengig av å ha en stolt supportergjeng i ryggen! Nå tar vi fri en helg, med neste kamp borte mot Sotra 2 om to uker. En viktig kamp mot et Sotra-lag som også har opprykksambisjoner. Følg Bønes på Facebook, Twitter eller ta turen innom hjemmesiden vår for mer informasjon om neste hjemmekamp!

Sindre har hatt en formidabel formkurve i 2013 og ble banens beste! Gaffer gratulerer og Sindre mottar en skrumaskin fra Bosch.

Vi var også så heldig og få den nye nettsiden Hordalandsfotball.no på besøk. Se bilder fra oppgjøret her: http://hordalandsfotball.no/?p=268