Meny

Bønes Idrettslag

Minihåndballjente fra Bønes IL

Stina Hernborg (05) er valgt ut til Gjensidige og Norges Håndballforbunds prosjekt Minihåndballjentene 2016/2017.

"Minihåndballjentene" er et prosjekt i regi av Gjensidige i samarbeid med Norges Håndballforbund. 16 jenter fra ulike steder i Norge får være maskoter for kvinnelandslaget i håndball og landslagsjentene har selv vært med på å utforme prosjektet.

– Med aktiviteten «Minihåndballjentene» ønsker vi i Gjensidige å bidra til å øke oppmerksomheten på barneidretten og alle de ildsjelene i støtteapparatet som gjør det mulig. Vi vil løfte frem gleden og positiviteten som er forbundet med lagspill, og ikke minst håper vi å motivere unge jenter til å fortsette å ha det gøy med håndball, sier Stian Grøstad, sponsorsjef i Gjensidige.

Stina Hernborg, som til vanlig spiller på Bønes Håndball sitt Jenter 2005-lag, har søkt minihåndballjentene 3 år på rad. Over 1.500 jenter søkte i år. Stina søkte om Emilie Hegh Arntzen som mentor og var veldig heldig som fikk henne.
- Stina var selvsagt overlykkelig og overveldet da hun fikk telefonen om at hun var en av de heldige 16 i år. Det er et godt opplegg fra Gjensidiges side og vi følte oss veldig godt tatt imot da vi var i Oslo i november. Nå venter vi i spenning på når de neste møtene skal bli, men antar at det blir etter årets sesong er avsluttet for håndballjentene, sier Stinas mor, Ingrid S. Hernborg. Uttaket er basert på søknad, ikke håndballferdigheter. Tilbakemeldingen Stina fikk var at hun hadde skrevet en veldig god søknad.

Stina_minihandball4

Under EM-uttaket i Oslo i november fikk Stina møte noen av håndballjentene, deriblant sin mentor, samt trenere og støtteapparat. Arntzen spiller til daglig i Byåsen og 19. februar kommer de til Sotra Arena for å møte Tertnes.
- Det blir ekstra stas å følge med nå som vi kan glede oss til besøk av henne på trening senere, uttaler Stina og Ingrid.
- Treningen med Emilie vil kun gjelde Bønes J05 lag, men det blir åpent for publikum under treningen og det vil også bli satt av noe tid til fotografering og en liten prat etter treningen, så vi håper at dette kan bli en positiv og motiverende opplevelse for hele Bønes håndball.

Stina_minihandball3

Gjennom året får alle minihåndballjentene være med på landslagsuttak og pressekonferanse før årets EM, en landslagssamling hvor de får se på treninger og spise lunsj sammen med landslaget og være maskot på en landskamp.

Stina og Ingrid oppfordrer alle jenter i Bønes til å søke om å bli minihåndballjente 2017/2018. De føler seg helt sikre på at dette kommer til å by på minnerike opplevelser!

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny