Meny

Bønes Idrettslag

Nok en seier til A-lagsgutta!

Bønes vant 1-0 mot Rubbestadneset i helgens bortekamp for A-laget. Les kampreferatet her.

835

Tekst: Sondre Myhre. Foto: Thomas Heimark

Kamp: Rubbestadneset - Bønes
Resultat: 0 - 1

Arena: Rubbestadneset Kunstgras
Målscorere: 39 min: Øivind Sørdal (Anders Hauge)
Lagoppstilling: Elias - Ragnar, Eivind G, Jørgen, Sindre - Johannes, Sondre - Ilir, Øivind, Rikard (Anders 32) - Robert (Tarjei 76)

Det å spille kamp på Rubbestadneset (Bømlo) er noe tidkrevende. Allerede klokken 16.00, tre og en halv time før kampstart, var oppmøte for felles transport fra Fjellsdalen. Den sympatiske Rubbestadneset-treneren sa det likevel fint ved ankomst "Det er disse kampene dere må vinne for å komme dere til fjerde". Takk for tipset, og oppmuntringen!

Med kun tretten spillere for anledningen, grunnet en skadesituasjon i klubben som Pep Guardiola ville gått bananas for, var det en meget hyggelig tur på en av årets fineste dager. Sindre "Messi" Erichsen stilte med quiz på turen, en quiz som vanlig de eldste på laget dro overbevisende i land. At de yngste på laget - som knapt har fullført videregående - i det hele tatt prøver seg mot medisinstudent Ragnar og mer enn dobbelt så gamle keepertrener Pål kan de bare ta på sin egen kappe.

Vel fremme på Bømlo var rammene rundt kampen fantastisk. De lokale skal ha stor ære for oppmøte og ikke minst stemning. Om Bønes trekker like mange folk på sine hjemmekamper som denne bortekampen har vi en meget artig sesong i vente. Stor berømmelse skal også den eneste bortesupporteren, Frode Storvik, ha. Det var vanskelig å høre han innimellom Bømloropene, men uansett: takk for støtten!

Kampen i seg selv var mer eller mindre nitti minutters stillingskrig. Rubbestadneset, som var ett meget godt femtedivisjonslag, tok kommandoen først. Hjemmelaget trillet mye ball i bakre ledd og kom i starten til noen halvsjanser. Så fant Johannes og Sondre posisjonene sine på midtbanen og begynte sammen med en helt fantastisk bakre firer å spise seg inn i kampen. Halvveis i omgangen var det Bønes som hadde presset og kom til de få mulighetene som var, ett par forsøk fra Illir og Johannes utenfor seksten resulterte i noen cornere og blant annet en av dem der Ilir headet utenfor fra to meter burde blitt satt i mål.

Da Bønes virkelig begynte å kjøre kampen fikk Rikard en gammel kjenning i lysken og måtte ut for Anders, som ikke har spilt kamp på gud vet hvor lenge. Det var likevel Anders som med ett kjapp kast fra høyrekanten kreerte vår scoring. Ned langs siden var Øivind mer eller mindre umarkert. Og til Bømlo Nytt: Øivind har aldri scoret på hodet, punktum. 
Fra veldig skrått hold hamret han ballen langs bakken, under keeper og i mål. En viktig ledelse før pause.

Andre omgang var slitsom. I hvert fall for Johannes på midtbanen, som ikke hadde fått i seg nok næring i løpet av dagen. Sondre hadde spist kjøttkaker på fergen, men syntes likevel det var noe kjipt at Johannes ikke løp mer. Målscorer Øivind derimot var over hele banen, og den bakre firer ledet av Eivind og Jørgen i midten nektet å slippe Rubbestadneset til som tok mer og mer over kampen. Det var tydelig at Bømloguttene ikke ville tape på eget gress foran halve bygden på tribunen, men gang på gang stoppet det opp for dem 20-25 meter foran mål. Det ble en del løping på Bønes sine menn i andre omgang og lite finspill.

Robert, på topp, som aldri har vært fan av løping ble etterhvert tatt av for unge lovende Tarjei. Etter en sterk Rubbestadneset-periode bidro Tarjei med sin fart og styrke på topp sterkt til å drepe kampen. Vi fikk flyttet laget høyere på banen og mer eller mindre kontrollert inn 1-0 seieren. Alt i alt var nok Rubbestadneset det mest førende laget på Fredag. Ser vi bort i fra en hjerneblødning fra Sindre der han spilte Rubbestadneset sin spiss på åpent mål hadde de likevel ikke de store sjangsene til å ta poeng. Som Van Gaal så fint sa det etter Chelsea-United: "Det hjelper ikke å ballen når vi ikke scorer mål".

Til slutt vil jeg bare legge til at det var en veldig artig opplevelse, fantastiske folk som tok oss i mot, ett godt lag med hyggelige spillere og trenerteam. På vei tilbake fra landet var stemningen i Bønes spillertropp klar: På Rubbestadneset Kunstgras er det ikke mange lag som kommer til å dra hjem med tre poeng.

Bøneskarakteren:
Elias Tvedt: Hadde en god treningsuke etter sin lille blemme sist helg og var den sjefen i bakre ledd vi kjenner han som og vil han skal være. Er også vår bygdegutt og følte seg nok litt hjemme utenfor bykjernen. Solid, tok alt uten å måtte skinne som en superstjerne. Hva mer skal man si?
Kar: 8
Ragnar Bruun Endal: Etter litt løst krutt sist kamp valgte Ragnar å spille kort langs bakken denne kampen. Det er han absolutt best på. Ble ikke satt på like mange prøvelser som mot skansens. Ble vel ikke forbigått en eneste gang og gjorde vel ikke en eneste feil. El capitano fortjener skryt, men var vel ikke ofte over midtbanen godeste Endal. 
Kar: 8
Eivind Grønningen: Kom til Bønes og påstod at han var spiss. Har nå spilt to i midtforsvaret og er vår Obelix. Om Eivind skal få sjansen på topp må han virkelig begynne å gjøre noen dårlige kamper bakover for nå lukter det gull av gutten. Deler BB med sin stopperkollega.
Kar: 9
Jørgen Størksen: Første kamp for året av Jørgen, men man skulle tro han hadde spilt 20 allerede. Bunnsolid og knallhard. Kanskje litt over toppen knallhard noen ganger, men ett lite sleskt smil til pipeblåseren ordnet biffen. Fant tonen med stopperkollega etter ca. 10sekunder. 
Kar: 9
Sindre Erichsen: Sindre får selvsagt plusspoeng for å ha laget quiz til turen. Slike ting undervurderes aldri. Er den av de fire der flest angrep fra Rubbestadneset kommer, og dermed også får mest arbeid. Løser dette helt glimrende, og nervøsiteten fra sist kamp har blitt lagt igjen på Krohnsminde. Har en situasjon der hjerneblødningen kommer, men den glemmer vi.
Kar: 8
Johannes Østensen: Gikk litt tom og var ikke like toneangivende som han pleier å være. Slår noen pasninger opp på tribunen og noen rett til motspiller. Får etterhvert beskjed om å konsentrere seg om det defensive arbeidet og der må gutten være en av de beste i ligaen.
Kar: 7
Sondre Myhre: I motsetning til sin midtbanekollega husket Sondre å spise noen kjøttkaker på fergen. Det var godt, men veldig dyrt. Begynte litt slurvete, fikk kjeft av Claus og ble forbannet på han. Da spiller som oftest Sondre best. Med det som etterhvert best kan karakteriseres som to pinner av noen bein brøt han pasninger fra Rubb gang på gang. Om det er fordi han er en mester i å lese spillet eller at Rubb glemte at han var der vites ikke. 
Kar: Som alltid - udiskutabel.
Rikard Bakke: Ble løpende mye imellom i starten når Rubb var gode, var sterkt delaktig i å snu det ved å skape farligheter ned sin side og ble altså ganske fort skadet etterpå. Vanskelig å gi karakter, men siden det er sol i Bergen når dette skrives så skal han få det.
Kar: 7
Øivind Sørdal: Får ufortjent mye skryt for det Sondre gjør. Greit nok at de ligner, men nå har trenerteamet vært kjent med de to guttene i tre-fire år og bør snart se forskjell. Selv om Sondre ikke ofte er over midtbanen så kan det skje. Jaja, over til Øivind: Løper vel mest av alle Bønesspillerne på Fredag. Er til og med nede og sklitakler ved en anledning. Scorer ett veldig fint mål, kommer på mange lange klyv og driv nedover og skaffer oss mange frispark i gode posisjoner. Kommer også enda mer til sin rett i mellomrommet enn sist, og sist men ikke minst: HAN FÅR ROBERT TIL Å LØPE. Det er bare til å hylle.
Kar: 9
Ilir Maliqi: Som Rikard litt borte i starten og blir ikke like mye brukt som han fortjener. Kjemper seg selv inn i kampen, noe som fortjener skryt. Finner mellomrommet mot slutten av første omgang og blir den mest toneangivende Bønesspilleren med fine driv og spiller sine medspillere god. Gjør en mannsjobb defensivt hele kampen og er også langs hans side vi skaper de farlighetene vi har i andre omgang. Alt i alt god i dag.
Kar: 8
Robert Thomsen: Ligger på riktig side og stenger rom. Jobber. Du tror det kanskje ikke, men vi så det. Prøver også å finne rommene fremover, men blir vanskelig mot solide Rubbestadneset forsvarere og kommer ikke til mange muligheter. Klarer ofte å holde på ballen og skape kontringer. Mangler målet han sånn har lyst på Robert, før han blir sliten utover i andreomgangen. Men; Aguero scorer heller ikke hver kamp.
Kar: 7

Innbyttere:
Anders Hauge: Kommer inn og jobber for drakten. Prøver en del finessepasninger som har mer mugg enn krem på seg, men prøver. Oppfatter situasjonen kjapt når vi scorer og blir muligens snytt for ett halvbillig straffespark. Solid innsats.
Kar: 7
Tarjei Storvik: Spiller det siste snaue kvarteret på topp og tilfører laget noe som manglet i store deler av kampen: Trussel i bakrom. Er derfor en stor bidragsyter til å holde presset fra hjemmelaget nede på ett akseptabelt nivå. Har også noen småsjanser til å gjøre det helt store mot slutten. Ett veldig godt innhopp og kan se frem til flere innhopp på A-laget, unggutten.
Kar: 7

 

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny