Meny

Bønes Idrettslag

Nytt trenerteam på plass foran 2024-sesongen i Bønes IL

Bønes IL sin senior- og juniorgruppe får nye trenerteam før sesongen 2024 og satser mot opprykk.

- Vi er veldig fornøyde med å ha signert denne kvartetten som består av en god mix av personlighet, fotballkompetanse og ikke minst tyngde, uttaler daglig leder Kim Davidsen om ansettelsene.

- Vi har fått de fire øverste trenerne vi hadde på listen når jakten på trenere begynte, bemerker Davidsen.


Julaften kom tidlig i år

Henning Jacobsen og Herman Bergene blir trenere for Bønes Senior herrer og sesongoppkjøringen er allerede i gang. Henning og Herman er godt kjent i klubben fra før og trente i 2023-sesongen juniorgruppen og B-laget.

- Dette var et naturlig opprykk for to meget kompetente og motiverte trenere, uttaler daglig leder, Kim Davidsen om ansettelsene.

I juniorgruppen erstattes trenerduoen av en annen duo som er kjent i klubben. Henrik Fjæren og Even Patursson fra herrelaget kommer inn som et frisk pust i gruppen. – Som mennesker og typer er de gode gutter som leverer både tidlig og sent, så de passer perfekt i klubbens profil, kommenterer Davidsen.

Henrik Fjæren er Bønes-gutt og kaptein på A-laget, mens Even Patursson er fra Stavanger med islandske aner. Begge er lærerstudenter og jobber i klubbens Idretts- og fotballfritidsordning og ekstratiltak for barn og unge i idrettslaget.

Trenerduoen regnes også med å sette sitt preg på A-laget i jakten på opprykk sammen med andre ringrever i klubben.

- Ansettelsene skaper engasjement og eufori for alle med Bønes-hjerte og samtlige er tipp topp typer som kommer inn og utfyller hverandre veldig bra, skryter Davidsen og antyder at julaften kom tidlig til Fjellsdalen i år.


Blå magi

A-laget rykket som kjent ned til 6.divisjon etter årets sesong. Med det nye trenerteamet mener klubben at grunnlaget er lagt for at Bønes IL skal bite godt fra seg kommende sesong.

- Vi har en fin blanding av sultne ungdommer, voksne ungdommer og en evigung ringrev som aldri gir seg, argumenterer Davidsen.

- Vi regner med å måtte slite med en kravstor daglig leder både på og utenfor banen, sier en av trenerne som ønsker å være anonym.

Denne gjengen har levert til alle døgnets tider tidligere, så man kan regne med mange sene kvelder i klubbhuset i tiden som kommer også. Med disse fire signeringene er Bønes godt rustet for sesongen og det er en tydelig rørt daglig leder som står bak kamera.

– Her har noen i klubben virkelig vært på jobb. Her står man med tårer i øynene og klump i halsen når vi går inn i vinteren med dette stjerneteamet på plass, sier Davidsen ydmykt.

- Man blir stolt og ydmyk og dette er virkelig en fjær i hatten for Bønes Idrettslag, reflekterer Davidsen.

Klubben ønsker å få frem noen profiler og forbilder som kan vise vei for de yngre i klubben. Det kan ikke være sånn at de gamle blir ledestjernene, her må vi få frem ungdommen slik at det kan bli mye blå magi i Fjellsdalen også neste sesong.


Ung profil

Klubbens satsing er på de unge og over halvparten av troppen ser ut til å være 19 år. – Det er mange unge, men krydret med litt ungdommelig pågangsmot fra de som fremdeles tror de er 19 år, sier Davidsen og fortsetter: - Men skal det vise seg at de gamle fortsatt er eldst, så regner jeg med at det ikke blir inndradd noen klippekort fra 2023-sesongen, poengterer han.


Opprykksbonus

- Kontraktene er konfidensielle, men jeg kan røpe såpass at alle trenerne har opprykksbonus. Vi gjør ikke forskjell på de som har passert femti år og de som akkurat har blitt kjønnsmoden, alle trenerne får en pose ostepop og en Pepsi Max ved opprykk. Men denne «guleroten» regner man med det blir spilletid på eldstemann på laget også.


Vi ønsker både seniorlaget og juniorlaget i fotballgruppen lykke til i sesongoppkjøringen og ser frem til å følge de sesongen 2024.


Avbildet fra venstre: Henrik Fjæren, Herman Bergene, Henning Jacobsen og Even Patursson

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny