Meny

Bønes Idrettslag

Overlegen seier til A-laget

Det ble seier for A-lagsgutta i årets første hjemmekamp som denne gangen fant sted på Fyllingsdalen Stadion.

847

Tekst: Sondre Myhre. Foto: Thomas Heimark

Kamp: Bønes - Olsvik
Resultat: 6 - 0
Arena: Fyllingsdalen Stadion
Målscorere: 17: Øivind Sørdal (Ilir Maliqi), 19: Jan-Erik Nordvik (Joakim Nilsen), 39: Johannes Østensen, 41: Ilir, 54: Østensen, 87: Rikard Bakke 
Lagoppstilling: Elias - Ragnar, Eivind G, Jørgen, Sindre - Johannes, Petter (Sondre, 55) - Ilir (Peder, 60), Øivind (Rikard, 65), Janki (Stian, 70)- Joakim (Fredrik, 75)

Endelig tid for hjemmekamp for Bønesguttene, eller? Grunnet at Fjellsdalens heller labre dekke, som heldigvis er på vei til å skiftes, har påført både Bønes og gjestende lag x antall skader det siste året er hjemmekampene flyttet til Fyllingsdalen Stadion, eller Oasebanen om du vil. Dette betyr at guttene i blått strengt tatt ikke har noen særlig hjemmebanefordel å skryte av. En liten kuriositet er at i hjemmekampen mot Løvstakken senere i år vil vi per definisjon egentlig spille på deres hjemmebane.

Hjemmebanefordel eller ikke, så er det en fordel for oss at dekket er bra, og det er det absolutt på Fyllingsdalen stadion. Med tilløp til sol og mye folk var det ett godt utgangspunkt. Selv om undertegnede på generelt grunnlag er skeptisk til en bane med løpebane rundt og ikke minst at mangel på gjerder opp mot den trafikkerte bilveien gjorde det livsfarlig å klarere til kast.

Kampen i seg selv blir en transportetappe. Som Elias og Sondre oppsummerte det på toerbussen inn mot sentrum etter kamp: "Dette var to timer brukt av søndagen for å bare hente tre poeng". Slike kamper er ikke alltid like artige å spille som de to tette oppgjørene vi har hatt før i sesongen, men like verdifulle på tabellen.

Etter bare ett par minutter begynner man å ane konturene av hvor kampen bærer. Debutant Petter og Johannes tar med en gang kontroll på midtbanen og styrer spillet slik at den kreative troikaen bak spiss Joakim kan utfolde seg i all sin glans. Videre derfra handler det mest om hvor mange spillere Ilir klarer å dra av og hvor mye Bønes skal score. Der første omgangen var solid og leken blir andreomgangen mer rotete og preget av en del bytter og stopp i spillet.

Elias Tvedt: Har like mye å gjøre denne kampen som Øivind (BI-student) har på skolen. Var nok veldig fornøyd med værforholdene, ellers kunne det vært en meget døll dag for dalegutten.
Kar: Skal få en 8, for å stille opp.
Ragnar Bruun Endal: Hadde mulighet denne kampen til å skinne offensivt. Er god når han kreerer 2-0 målet, ellers er det litt fugl og kanari. Spesielt ved en anledning fikk han de fremmøtte til å gapskratte da han var innenfor seksten og bare kunne plassere ballen i mål, Ragnar "choket" og vendte hjemover. 
Kar: 7
Eivind Grønningen: Hadde vel like mye å gjøre som Elias, er likevel tryggheten selv og rydder unna det som kommer. Burde kanskje kunnet omsette en corner da han var tre ganger så stor som den største Olsvik-spilleren. 
Kar: 7
Jørgen Størksen: Takler like hardt om vi leder en eller seks null. Det vitner om vinnerskalle. Som sin stopperkollega ingenting å utsette på han, men hadde heller ikke noen forhold som tilsvarte at han måtte skinne.
Kar: 7
Sindre Erichsen: Prøver ved ett par anledninger å gi Olsvik noen muligheter til å i hvert fall utligne ved å bare gi de ballen. Er jo tross alt en snill gutt, Sindre, som vil at alle skal ha det bra. Sett bort i fra det, også en kamp på det jevne. 
Kar: 7
Johannes Østensen: Scorer to mål og har rom og tid til å gjøre det meste som han vil. Selv om det første målet var av det billige slaget. Tar tak i midtbanen med en gang og er sjef av den fra minutt en til nitti. 
Kar: 8
Petter Hopsdal: Debutant. Rolig og fin. Trygg som banken med ball og strør i alle retninger. Får selvsagt minuspoeng for å kapre plassen til undertegnede, men plusspoeng for å være å tiltrekke seg nye tilskuere. Det at han kliner med en av dem i pausen får han derimot refs for. Har vært skadet en stund og blir matchet forsiktig - kommer til å bli veldig bra.
Kar: 8
Ilir Maliqi: Vår lille juvel var tilbake i lekehumor og 4-0-scoringen setter han etter å ha gjort fire-fem Olsvikspillere svimmel. Bare koser seg og skaper farlighet etter farlighet. Kunne derimot hatt flere mål om han var litt mer klinisk i avslutningene. BB.
Kar: 8/9
Øivind Sørdal: Veldig positiv og kommer på mange gjennombrudd. Setter 1-0 enkelt og preger matchen stort helt frem til han blir skallet ned. Ikke med vilje fra Olsvik-spilleren, men vondt var det nok og en unødvendig skade på en slik dag. Med tanke på at Øivind trenger alle hjernecellene han har, så var det og uheldig.
Kar: 8
Jan-Erik Nordvik: Har en egen evne til å bli sint som en ilder når alle andre tar livet med ro. Det ligger mye god underholdning i det. Underholdning er det også når han scorer mål og ellers spiller en veldig god match. Hans første kamp for sesongen gjør han med bravur. 
Kar: 8
Joakim Nilsen: Joakim blir litt svimmel når han ikke må løpe etter ball og beina hans som må gå rundt for at han skal ha det gøy frakter han titt og ofte i ti meter offside og der løper han gjerne helt til han skjønner at vi faktisk spiller med den regelen. Når han skjønner det så er han plutselig blitt kreativ og assisten til 2-0 scoringen er krem fra Jokke. Har så mange sjangser til å score selv at jeg ble overrasket av å se etter kampen at han ikke var på listen.
Kar: 7

PS: Clausemann var i Haugesund for å slipe sin egen Amanda. Vil du vite hvordan det spennende prosjektet gikk - må du inn på tv2 sine sider. For Bønes sin del betød det at Coach-Myhre tok over garderobepraten. Det resulterte altså i sekssifret seier og full kontroll. Om jobben til Claus Lundekvam er usikker etter denne oppvisningen i taktisk briljans får mediene spekulere i selv.

Mangler bilde

Mangler bilde

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny