Meny

Bønes Idrettslag

Reisebrev fra England med G96/97

Forrige helg dro 26 spillere fra G96/97 sammen med 7 trenere/foreldre på treningsamling og teambuildingtur til London.

Trond Eikill / Ole Bjørn Brudvik / Morten Hellesø

Etter en vellykket Dana Cup i fjor sommer var alle enige om at gjengen måtte gjenta suksessen. Etter diverse dugnader og god planlegging var mange spente gutter endelig klar for avgang til London, Gatwick tidlig torsdag morgen.

Etter landing gikk turen med buss videre til Holiday Inn like ved Heathrow.

Etter å ha installert oss på hotellet var gjengen klar for trening på Queens Park Rangers sitt treningsanlegg like ved hotellet. Premier League stjernene var akkurat ferdig med trening når vi kom, og forståelig nok var det vanskelig for spillerne å holde fokus på egen trening når berømte og godt gasjerte QPR spillere spaserte forbi like ved og fyrte i gang sine ”Ferraries and Bentleyes”!

 

Etter en god treningsøkt var Go Cart neste på programmet. Noen gledet seg mens andre var litt mer skeptiske. Etter hvert fikk alle opp dampen og det ble et tight race der Anders, Henrik N., Matias og trener Morten stakk av med seieren. Dette var kjempegøy, men håper at dere tar litt mer hensyn i trafikken når dere starter med øvelseskjøring på trafikkerte veier på Bønes J.

Fredag morgen ble satt av til obligatorisk shopping i Uxbridge, en liten forstad til London. Her fikk pengene bein å gå på, spesielt på Sports Direct! Den eldre garde fant etter hvert roen på en lokal pub med god lunsj og hyggelig britisk atmosfære.

Litt senere på dagen var vi klar for treningskamper mot britisk motstand. Turen gikk til Ashford Town FC, en klubb som holder til på 7 nivå i det engelske ligasystemet. Her fikk gutta møte den egentlige virkeligheten i engelsk fotball. Et møkkete garderobe anlegg som nok ikke har blitt vasket på noen sesonger og slitte gressbaner med mye gjørme. Når i tillegg regnet kom var det en del fortvilte blikk i leiren. Dette gikk heldigvis fort over så snart kampene var i gang, og våre gutter meldte seg på i kampen mot britiske krigere, og vi endte opp med resultatene 1-1 og seier 1-0 i gjørmehavet. Etter kampene ble vi invitert på kveldsmat i klubbhuset av vennlige verter. Denne ettermiddagen vil nok være spikret i minnene til gutta.

 

 

Så ble det lørdag, og for mange kanskje turens største høydepunkt med PL-match Reading-Liverpool. Her ble vi tatt i mot av Josh, en utrolig hyggelig kar som geleidet oss opp til Princess Suite der vi fikk servert mat og drikke. Bursdagsgutten Matias fikk servert kake på deling til hele gjengen + egen hilsen på storskjerm i pausen. Vi fikk omvisning på stadion kun kort tid før kampstart, møtte på Reading spillere i garderoben, og fikk prøvesitte innbytter/trenerbenk. Selve kampen endte 0-0 etter fantastisk keeperspill av Readings keeper. Synd at vi ikke fikk oppleve mål, men det var uansett spennende 90 minutter.

 

         

 

Etter matchen dro vi inn til et regnfullt London og felles middag Pizza Hut. Det ble begrenset med sightseeing denne kvelden, og noen spreke gutter dro derfor tilbake til London tidlige søndag morgen for å få med seg Tower Bridge, Big Ben og London Eye.

Siste del av programmet var to nye treningskamper på anlegget til Ashton Town FC. Denne gang møtte vi to lag fra Bookham Colts FC. Været var noe bedre, men banekvaliteten var ikke allverdens selv om det hadde tørket opp noe. Denne gangen endte vi opp med 0-6 tap og 4-2 seier. Selv om stortapet var tungt å fordøye der og da ble stemningen raskt bedre etter en dusj og hyggelig samvær med engelske spillere og trenere i Ashton Town’s klubbhus/pub.

La det være klart, når det gjelder å oppføre seg er disse guttene i verdensklasse. I løpet av turen har det ikke vært noe å sette fingeren på, I løpet av helgen har vi sett hvordan fotball proffene i QPR og Reading lever. Den andre fotball ytterligheten var møtet med Ashford Town, som lever sitt liv på 7 nivå, med garderobe og bane fasiliteter ingen av oss har sett før. Når det gjelder Ashford Town sin bruk av klubbhuset som sosial arena har Bønes mye å lære.

Alt har som sagt gått på skinner, mye takket være guttene. Mest skyldes det nok fordi planlegging og forberedelsene har vært strålende. Fotballmamma Sarah Eikill har hatt full kontroll på et imponerende innholdsrikt program. Vi skal være glad for at vi har henne til å sørge for regien. Stor takk til Sarah for en fantastisk tur! Lykke til med fotball fremover og takk for en uforglemmelig opplevelse!

 

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny