Meny

Bønes Idrettslag

Reisebrev fra Trondheim Håndballcup

For andre året på rad har lag fra de eldste håndballgruppene i Fredagsgjengen vært representert i Trondheim cup, helgen 27.-29.04.

Fredagsgjengen hjemreise Trondheim cup 2018_lite

Tekst: Kristian Schult

I fjor tok J03 med seg den største pokalen hjem, og de sportslige ambisjonene var også i år store blant spillerne på våre seks påmeldte lag: J02-1 og J02-2, J03, G04, G05 og J05.

Vår gode venn Melchior Husebøs nye klubb Kolstad er arrangør, og Melchior har virkelig lagt til rette for oss denne helgen.

Fredag 27.04.

Direkte fra jobb og skole møtte 64 spente barn og voksne opp på Flesland fredag ettermiddag. Rot med billettreservasjonen endte til slutt med at en leder og tre spillere ble plassert på et senere fly, men bortsett fra det kom alle seg trygt frem til bartebyen.

Allerede første kvelden ventet kamp for fem av lagene våre. Bagasje ble plassert på Kolstad skole, hvor spillerne skulle bo, før det bar videre til Trondheim Spektrum, der flesteparten av kampene ble spilt.

J05 var først ut, og innledet turneringen på en ypperlig måte med seier 9-4 over Charlottenlund. Deretter fulgte to tette kamper; J03 vant et spennende oppgjør mot gode Valder 12-11, mens G05 spilte 14-14 mot Storhamar 1, en klubb guttene skulle bli godt kjent med i løpet av helgen. J02-1 fikk en pangstart med ledelse 7-1 etter fem minutter, og vant til slutt 22-11 over Malvik. Da klokken nærmet seg midnatt ble kvelden avrundet med kveldens eneste skuffelse, da J02-2 ikke kom opp mot sitt vante nivå, og tapte 12-8 for Sverresborg.

Lørdag 28.04.

Kort fortalt: En fantastisk dag. 15 kamper - 15 seirer.

J05 fortsatte der de slapp kvelden i forveien, og blåste Åndalsnes og Skåla av banen med heholdsvis 13-2 og 16-5.

G05 viste virkelig hva de er gode for: Kolstad ble slått 14-2 før gruppespillet ble avsluttet med 18-4 over Sandnessjøen.

G04 spilte alle sine tre gruppespillkamper, og vant alle: 14-9 mot Namsos, 19-9 mot Malvik 2, før Storhamar ble slått 14-12 i en velspilt og spennende kamp.

J03 var kommet i en tøff pulje, men etter å ha vunnet overbevisende 15-4 mot Freidig/Rapp 2, ble gode Molde HK beseiret 9-8 i en meget tett gruppefinale.

J02-1 viste seg som suverene i sin gruppe. Aksla ble beseiret med 14-9, og det ble seier 19-8 mot Sandnessjøen.

J02-2 hevet seg betraktelig fra kvelden i forveien, og plass i a-sluttspillet ble sikret etter seirer 20-4 mot Fiskerstrand og 13-4 mot MSIL.

Dermed var alle våre lag videre til a-sluttspill, fem av lagene som gruppevinner.

Kvelden ble kronet med seier i 1/8-finaler for J02-2 og J05. J02-2 vant 15-12 mot Kolstad, mens J05 virkelig måtte slite for avansement. Fem minutter ut i sudden death kunne jentene slippe jubel og tårer løs da Mariell kjempet inn den avgjørende scoringen, etter noen nervepirrende minutter med utvisninger, skader og usikre dommere.

Det var noen slitne trenere og spillere som forlot hallen etter en strålende dag, vel vitende om kamper fra kl. 08.20 neste dag...

Søndag 29.04.

Tidlig opp, men det var Bønesgutter fulle av energi som møtte oss i hallen.

G05 gikk tøft ut i sin kvartfinale, men tross mye slurv i pasningsspill og avslutninger, vant de til slutt 11-6 mot Vestnes Varfjell.
I semifinalen møtte guttene et godt Storhamar 3-lag. Etter en fantastisk kamp kunne guttene juble for seier 16-9 og finaleplass.

J05 fikk en tøff avslutning av lørdagen, men søndag var alle negative opplevelser og nerver lagt til side, og etter overbevisende seirer mot Byåsen (12-7) og Hødd (13-7), var også jentene kvalifisert for finale!

G04 fikk en tøff oppgave mot et godt Byåsen-lag. Etter en trøblete start, hevet guttene seg utover i kampen, men rakk aldri helt ta igjen forspranget motstanderen hadde opparbeidet seg. Dermed ble det tap 12-13 i kvartfinalen.

J02-2 tapte sin kvartfinale mot fjorårsvinner Sjetne. Sjetne-jentene var knapt ferdig med jubelscenene, før Bønes J02-1 stod klar for å møte dem i en tett semifinale. Tross skadetrøbbel underveis, klarte jentene våre å kjempe i havn en imponerende 12-9-seier. Dermed var vårt tredje lag klar for finale.

J03 vant overbevisende 12-7 mot Byåsen i sin kvartfinale, før fjorårets finalemotstander Storhamar ble slått 14-11 i en imponerende kamp av jentene. Dette var nok jentenes beste kamp i turneringen, og dagens fjerde finaleplass var sikret.

Fire lag i finale var langt i overkant av det vi hadde våget håpe på i forkant. Husebyhallen ble fylt av Bønes-supportere, som laget et fantastisk liv i hallen, og en stor opplevelse for spillerne.

G05 var først ut i sin finale. Nok en gang var Storhamar motstander, denne gangen det tredje laget deres (som vi ikke enda hadde møtt). En tøff motstander, der flere av guttene var med på laget som for to måneder siden vant PW-cup med ni mål i finalen. Guttene våre holdt følge en stund, før Storhamar etter hvert viste seg som for sterke denne gangen, og vant 18-13. Magnus Krohn ble kåret til vår beste i finalen.

J05 kom på banen proppfulle av selvtillit, og ville gjerne revansjere guttenes finaletap. Motstander Klæbu tok initiativet fra start, før Bønesjentene tok tak og gikk til pause med en liten ledelse. Lenge trodde vi jentene hadde full kontroll, men mot slutten ble det i overkant spennende, da kreftene begynte å ta slutt. Vi kunne likevel slippe jubelen løs da det stod 17-16 favør Bønes på tavlen da sluttsignalet gikk. Stina Hernborg fikk finalens bestemannspremie.

LagbildeJ05 Tcup

J02 var vårt tredje finalelag for dagen. Jentene, som har vært med oss på tur fire år på rad, hadde endelig spilt seg frem til sin første finale. Finalen åpnet strålende, med en tidlig 5-0-ledelse. Etter hvert gikk det litt over stokk og stein, og jentene fikk aldri helt vist seg fra sin beste side. Dette betyr selvsagt ingen ting når vi går av banen med seier 15-11. Ingeborg K. Bruflot ble kåret til beste Bønes-spiller.

LagbildeJ02 Tcup

J03 var siste finalelag ut, og vi visste på forhånd at de ville møte et meget godt Charlottenlund-lag. Etter en jevn og tett førsteomgang, ble starten på andre omgang preget av bom både fra spillerne våre, og fra dommerne (sett med Bønes-øyne). Charlottenlund fikk den ledelsen de trengte, og vant fortjent 16-14. Likevel meget hederlig og god innsats fra våre jenter. Michelle Olsen ble kåret til vår beste.

Vi hadde i forkant av turneringen henvendt oss til turneringsledelsen for å få flyttet finalene tidligere, grunnet kort tid mellom kampslutt og flyavgang. De hadde imidlertid ikke stor tro på at våre lag skulle spille seg til finale, men litt fremskyndet fikk vi likevel ordnet kampstart. Men:

Siste finale ble avsluttet kl. 18.35 + busstid til flyplass (30 minutter) + flyavgang kl. 19.55 + innsjekk av 65 personer med bagasje + trøbbel med noen av billettene + sikkerhestsjekk av 65 personer (inkl. jenter med klisterfjerner i håndbagasjen) = STRESS!

Personalet på Værnes var nok ikke spesielt begeistret for oss... Likevel kom vi oss av gårde litt forsinket. Etter en mellomlanding i Oslo, var det 65 slitne, men svært fornøyde spillere, ledere, trenere og foreldre som landet på Flesland 22.35 søndag kveld.

Fasit er: 2 store pokaler, 2 litt mindre pokaler og 58 fantastiske spillere med påfyll av verdifulle erfaringer.

J02 pokal Tcup

Tusen takk til alle spillerne, som var og er fantastiske ambassadører for klubben vår. Stor takk til Morten Haaland, som var lagleder på benken i brorparten av de 34 kampene. Takk til de øvrige laglederne Kjetil Nystad, Lars-Petter Osa, Oskar Bolsland og Arild Fismen. Lene Olsen, Trude Sletten, Cathrine Krohn og Oskar Bolsland fortjener også en ekstra takk for å ta seg av jentene og guttene på skolen, samt opplegg utenom kampene.

Vi ser allerede frem til en ny tur neste år!

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny