Meny

Bønes Idrettslag

Rutiner for snømåking

For at kunstgresset i Fjellsdalen skal kunne benyttes mest mulig gjennom vintersesongen må banene måkes ved snøfall.

728

Det er ikke lov å gjennomføre aktivitet på snøen da den fort blir til is som setter seg fast i kunstgresset. Salt til snøfjerning skal heller ikke benyttes. Dette reduserer levetiden til kunstgresset. Aktiviteter skal kun foregå deler av banen som er fri for snø.

Hvem skal måke snø?
Dersom det er snø på kunstgresset skal samtlige lag som har treningstid måke en del av kunstgresset før de starter normal trening. Lagene må jobbe i 20-30 minutter før treningen starter. Deretter trener man på det feltet som er måkt slik at neste lag får anledning til å fjerne snø fra et nytt felt på banen. Så lenge det er snø igjen på banene, skal lagene ta en økt før trening starter.

Hvordan måke snø?
Snøen skal måkes ut av banene - helt ut på asfalten! På denne måten slipper vi at det legger seg kanter og snøfonner inne på banene. De fryser fort til is som blir liggende lenge før de smelter og kan fjernes. Snøen skal også måkes vekk fra målene som står plassert rundt banen slik at de ikke blir stående fast.

Snøskuffer
Snøskuffene finner man i "garasjen" ved garderoben. Når måkingen avsluttes skal snømåkene plasseres tilbake. Se på dette som god oppvarming!

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny