Meny

Bønes Idrettslag

Seier i årets første seriekamp

Det ble seier til Bønes sitt A-lag herrer i årets første seriekamp. Les hele kampreferatet her.

821

Tekst: Sondre Myhre. Foto: Thomas Heimark

Kamp: Skansens - Bønes
Resultat: 1-3
Arena: Krohnsminde Idrettsplass
Målscorere: 25min: Joakim (Øivind), 40min: Rikard (Illir), 60min: Skansens, 90min: Illir (Vegar)
Lagoppstilling: Elias - Ragnar, Eivind G, Stian H, Sindre - Johannes, Sondre - Illir, Øivind (Vegar 85), Rikard (Stian R 60) - Joakim(Robert 70)

Verdens øyne var rettet mot Manchester, men samtidig var en gjeng fra Bønes på besøk hos Skansens på gamle nedslitte Krohnsminde for å spille årets, og klubbens, første kamp i femte divisjon. 
Med Kristian, Petter og el capitano Sverre ute med skader ble det før kampstart rokkeringer i antatt lagoppstilling. Verdt å merke seg er det også at de fem på midtbanen hadde en gjennomsnittsalder på under tjue år.

Eivind G, som i oppkjøringen har figurert for det meste på spissplass, kom inn i midtforsvaret og Sondre, lagets potet, kom inn i en av de dype rollene på midtbanen.

Før kampstart var det spente ansikt i garderoben. Mest spent av alle var likevel Gaffer; Claus Lundekvam. Cupfinale i England og førti landskamper er barnemat når man spiller det selv i forhold til å måtte stå på sidelinjen og se andre gjøre jobben for deg. Kamptalen til Clausemann var innbitt: "Nå er det alvor, nå er det poeng" og som alltid før viktige kamper var budskapet klart: Gaffer har tro på alle og enhver.

I starten av kampen lå Skansens-laget dypt inne på egen banehalvdel og lot Bønesguttene trille ball uten at de blå fra Fjellsdalen helt fant nøkkelen til ett godt organisert hjemmelag. Mye ball ble trillet på tvers og når ballen først gikk i lengderetning var spillet til Bønes preget av mye slurv og nervøsitet for å gjøre feil. Likevel kommer Bønes til flere halvsjanser når Skansens legger seg dypere og får etterhvert en meget god cornerstatistikk, uten at det resulterer i annet enn småfarligheter.

Etter tjuefem minutter kommer det første ordentlige gode angrepet fra bortelaget, og da også det første målet. Som så ofte før går spillet nedover venstrekanten og kombinasjoner av Johannes, Illir og Sindre fører til at Øivind kan spille gjennom Joakim som kriger ballen i mål med venstrefoten.

Nå blir det texas på Krohnsminde. Skansens finner ut at de også vil være litt borti kulen og kriger seg litt tilbake i kampen, godt hjulpet av fantastisk mye personlige feil av Bønes. Etter ca.35minutter sklir Stian i bakre ledd og Skansens gode spiss får en gyllen mulighet alene mot Elias, men Bønes solide sisteskanse gjør seg stor og ballen havner utenfor. Om Gaffer var nervøs på sidelinjen før match så går det nå i fistel. Nervene roer seg likevel noe da rett før pause Bønes får ett innkast på venstreflanken, det blir tatt kjapt, Skansens henger ikke med og Ilir kan enkelt legge inn til Rikard som mer eller mindre hælflikker ballen i nærmeste hjørne. 2-0 til Pause.

I pausen bestemmer vi oss for å slå mer i lengderetning da vi pådrar oss en del veldig farlige brudd i oppspillsfasen. Tydelig var det også at Skansens hadde en tilsvarende pauseprat.

Andre omgang kan best beskrives som en rotete krig på det våte kunstgresset. Dommeren har byttet fløyte i pausen og kommer ut med en som tydeligvis var mye lettere å blåse i. Bønes som har spilt 6.divisjon en del år har lært seg at dommere er dommere, og lar seg ikke affisere særlig av dette, men Skansens spillere blir mer og mer frustrerte av pipeblåseren og mangel på kort til særlig Sondre som etterhvert laget tosifret frispark og brukte alle skitne knep han har lært av å måtte bruke Claus som rundingsbøye på trening i noen år.

Skansens prøver å slå lange diagonale uten at de skaper det største trykket mot våres bakre firer. Likevel får de en redusering når Elias er uheldig på ett dypt innlegg fra venstre og regelrett bokser ballen inn i egen bur - sterkt presset av to angripere. Skansens klarte med sine diagonale langballer etterhvert å skape strekk i våre lagdeler, noe som resulterte at det ble vanskelig for midtbanen å holde på ballen og Joakim å skape noe alene på topp. Etter kampen ble det klart at dette førte til en meget nervøs stemning på sidelinjen, men Bønesspillerne på banen følte likevel at de hadde kontroll på situasjonen. Først etter nitti minutter kom punkteringen i det som var en perfekt kontring ned langs høyresiden. De to innbytterne Stian R og Vegar kombinerte nydelig nedover flanken. Ett skoleeksempel av en kontring resulterte i en femogførti-pasning, som hadde fått A på eksamen, av Vegar til Ilir som plasserte ballen mer eller mindre sikkert midt i mål.

Mer spenning ble det ikke på Krohnsminde. Skansens klarte å bryte ned og ødelegge mye av det spillet vi selv vil vise frem for våre fremmøtte. Når det er sagt er det en fryd å se ett Bøneslag som bikker kamper der ikke alt går på skinner til sin fordel. Det er en egenskap Fjellsdalens menn ikke har vært bortskjemt med. Nå venter en hard treningsuke og Rubbestadneset som ligger sist på tabellen på fredag. Vi gleder oss og er klar for match.

Bøneskarakteren:

Elias Tvedt: Sett bortsett fra ett herlig selvmål solid i både feltet, en mot en og på skudd fra distanse. Litt vel ivrig i noen igangsettinger gjorde at vi mistet ballen unødvendig enkelte ganger. Tydelig tent og bør være hes mandag morgen etter å ha styrt en nykomponert forsvarsfirer med stil.
Kar: 7
Ragnar Bruun Endal: Får båndet med fravær av Sverre og tyter mer enn en gammel bestemor. Slitsomt for motstander, herlig for alle som er på lag med fyren. Trygg i banespillet. Blir den som må handle opp med de fleste av de lange diagonale. De fleste ganger med hell, noen ganger med uhell. Slår noen lange, men kruttet er litt vått i Ragnars støvler. Skal trene langpasninger med Elias fremover. 
Kar: 7
Stian Hove Hestnes: Sett bortifra at han mister fotfeste og forærer Skansens en gigasjanse i første er han tryggheten selv. Kjøpt seg nye sko og ser litt vel primadonna ut for å være midtstopper, men la gå. Har kjempet seg til fast plass og viser seg fortjent til den plassen.
Kar: 8
Eivind Grønningen: Bauta. Ga Skansens god grunn for å ikke slå sine lange baller mot han ved å vinne alle luftdueller. Litt nervøs med ball enkelte ganger og hadde lånt krutt fra Ragnar når de lange skulle slås i andre omgang. Når vi tar ny posisjon tatt i betraktning så leverte Gønnis en solid match og viser at vi har flere alternativer i backrekken.
Kar: 7
Sindre Erichsen: Mest kjent for sine offensive bidrag. Denne kampen åpnet ikke opp for den "Messi" slik vi kjenner han som en fantastisk venstreback fremover på banen. Slår unormalt mye feil. Blir ikke satt på de store prøvene bakover på sin side og blir dermed litt anonym. Likevel kontroll når skansens en og annen gang prøvde seg på vår venstreside.
Kar: 6
Johannes Østensen: Går forran i krigen og smeller mye fra seg. Er den som styrer spillet vårt, uten at han helt kommer inn i kampen når skansens pakker inn midtbanen vår. Gjør likevel tre mannsjobber på midtbanen og er ofte hjernen bak når det først går på skinner for laget. Sett under ett banens beste. Som så ofte før.
Kar: 8
Sondre Myhre: Har ikke spilt nitti minutter siden krigen, men biter tennene sammen og jobber for det meste defensivt. Er mer borti motspillere enn ballen etterhvert og ødelegger mye av skansens spill. Frustrerer også en del av dem etterhvert. Minnet altså mer om Gattuso enn Pirlo denne matchen.
Kar: som alltid; udiskutabel.
Ilir Maliqi: Gullgutten og det tekniske vidunderet til Bønesfotballklubb har en assist og ett mål. Det er rart at man da likevel forventer mer av unggutten. Lurer ett par skansens gutter på ræv her og der, men det blir av og til litt for mye av det gode og forsvinner i deler av kampen. Rubbestadneset kan bare glede seg til en tent Ilir på Fredag. Det gjør i hvert fall jeg!
Kar: 7/8 
Øivind Sørdal: Sørdalen løper mye. Jævla mye. Blir klippet flere ganger uten at pipeblåseren velger å blåse. At dommere ikke liker trynet til Øivind er derimot forståelig. Ikke så mye på ball som vanlig, men tar som sagt igjen ved å være både andre,tredje og fjerde forsvarer og da fortjener man skryt. 
Kar: 7
Rikard Bakke: Som sin kompis på andre flanken blir Rikard også litt borte i enkelte deler av kampen og fører en del ball for lenge når han først kommer på den. Har ett fantastisk potensiale som han viser når han hælflikker inn 2-0. Jobber mye defensivt for å demme opp for skansens gode venstreside og får dermed ikke bidratt med sine lange klyv offensivt i samme grad som vi kjenner han. Skal likevel ha all honør for en mer en solid arbeidsinnsats, blir etterhvert sliten - noe som er forståelig.
Kar: 6/7
Joakim Nilsen: Setter 1-0. Har ett par sjanser til å skape noe uten at touchen helt sitter. Jobber som alltid helt ned i kjelleren til det sier stopp. Har ufortjent dårlige arbeidsforhold, blir mye løpende alene og imellom uten at dette er hans feil. 
Kar: 6

Mangler bilde
Joakim, som scoret det første målet til Bønes i 5.div.

Mangler bilde
Illir, «gullgutten» og en av målscorerene.

Mangler bilde
Pauseprat i garderoben

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny