Meny

Bønes Idrettslag

Vårsesongens siste kamp endte med seier og delt 2. plass!

Kl 10 hadde den luksuriøse gullbussen satt kursen mot nabofylket i nord. Først sent på kveld kom guttene hjem - da med godt humør, grillmat i magen og 3 deilige poeng. Det var bare smil å spore på Bønes sent lørdag kveld!

Ørjan Heldal

Deler av vår fantastiske supportergjeng som følger oss gjennom tykt og tynt, for ikke å glemme fylkesgrenser.

Laget fra start:

                        Eirik
Ragnar - Sverre- Ørjan - Sindre E
              Matias - Johannes
         Stian - Sondre - Andreas
                      Vegar

Bytter: 29 min: Joakim for Vegar, 46 min: Anders for Andreas og Matz for Eirik, 57 min: Erik for Sindre E, 64 min: Vegar for Stian

Mål: Johannes, Joakim(2), Stian, Sondre, Vegar

Målgivende: Joakim(2), Andreas(2), Johannes, Anders,

Kort: Ingen 

 

Det er ikke ofte man kan skryte av å ha med seg bortesupportere på kamper som selv spillerene tenker er i lengste laget. Men når denne fantatiske gjengen stiller opp med 15 mann, 2 hunder, en 5 meter høy vimpel og positiv stemning fra start til slutt - da setter det en tåre i øyekroken på selv den mest hardbarka 6. divisjonsspiller. Det var nemlig bortekampen mot Gulen som stod for tur på lørdag, en kamp som skulle runde av den første halvdelen av sesongen.

Det var en del faktorer som jobbet mot at guttene skulle få en god dag på jobben i vakre og idylliske Eivindvik. Ragnar, for eksempel, måtte ikke bare kjempe mot nytt og ukjent underlag, men også nye og uvante sko og et toalett som ikke ville spyle ned. Da problemer var lagt til side var det 100 prosent fokus på jobben som skulle gjøres mot et hyggelig Gulen-lag. Vi merket tidlig på oppvarmingen at det ble litt mye "armer og bein". Mange av guttene slet med å gjøre seg kjent med underlaget, selv om banen var helt ok å spille på. Med unntak av at det var et noe høyt(++) gress så sender vi all honnør til banemesteren i Sogn og Fjordane.

Da kampen først ble sparket i gang var det Bønes som tok styringen i kampen. Ballen ble holdt for det meste langs bakken og vi jobbet oss fremover på banen. Desverre så hang det litt igjen med et ukjent underlag og det ble noen merkelige situasjoner og valg fra spillere som ellers er solide i slike situasjoner. Kanskje grunnet dårlig selvtillit slapp vi oss noe nedpå etter 10 minutter og Gulen setter trykket. De kom i grunn aldri til noen sjanser, men dette er et lag vi skal kunne spille fin fotball mot og styre banespillet. Etter 20 minutter kom vi oss litt til hektene igjen og vi skapte noen små sjanser. Etter hvert som vi stanget imot økte frustrasjonen hos mange av spillerene. Heldigvis kunne Johannes ta tak og setter inn det forløsende 1-0 målet! Ingen stor bombe at dette skjedde ved et langskudd. Det løsnet nå litt for oss og vi kjørte Gulen hardt gjennom resten av omgangen. Joakim hadde akkurat kommet innpå i det han headet inn 2-0 etter et vakkert angrep. Innlegget signert Andreas var upåklagelig og en Joakim fri for markering hadde en enkel jobb ved å sette inn et komfortabelt 2-0 resultat til pause.

Ragnar bivåner Johannes sin utsøkte skuddteknikk. Her åpner han scoringsballet med en suser fra 18 meter.

Etter at dommeren har blåst i fløyten når de første 45 har passert var det en småfrustrert gjeng som satte seg på gresset for en pauseprat. Mange følte at det bor mer i oss og at vi sviktet på den siste tredjedelen av banen. Her kan nok gresset og en lang busstur ta sin del av skylden, men samlet skal vi forsatt klare bedre enn dette. Utover dette tok Eddi, en smålig sinnsyk hund av rasen Staffordshire Bull Terrier, over resten av pauseunderholdningen - til stor glede for en stolt matfar, Andreas Grimen.

Eddi ble vinket av banen og 2.omgang kunne sparkes i gang. Vi tok med oss den gode avslutningen på omgangen og fortsatt å trykke Gulen inn i egen boks. Allerede 5 minutter ut i omgangen var det nok en gang Joakim som puttet etter et fint gjennomspill av Johannes. En som kom inn ved pause var Anders. Meget gode initiativ og et herlig venstrebein sørget for blant annet et flott legg som gjorde det enkelt for Stian å sette inn 4-0 etter 59 minutters spill.

En særdeles fornøyd Joakim etter sin andre nettkjenning for dagen

Midtveis i omgangen kom kanskje kampens øyeblikk. Andreas har kommet innpå for Ragnar på høyrebacken. Han lukter et skummelt løp i bakrom og klarer å avverge at Gulen kommer aleine mot keeper. Ballen får en fin bue i luften der Ørjan tar ballen vakkert ned på bakken og bestemmer seg for å stupheade ballen inn til keeper - på ekte David Luiz stil. Det skulle ikke bli helt om han hadde sett for seg i hodet da han pløyde opp halve banen med nese/munn og ballen rolig stusset inn til keeper Matz som måtte i duell med angriperen - til stor glede for de tilreisende tilskuerene.

Ikke lenge etter er det målkongen vår, Sondre, som får æren av å sette inn 5-0 før Vegar kroner det hele med en 6-måls seier! Da kampen var blåst av ble det fort klart at vi hadde dårlig med tid. 18 mann skulle sluses igjennom et dusjområde med 4 dusjer, noe som i seg selv kan bli et logistikkproblem selv med mye tid. Med 10 minutter tilgjengelig (grunnet ferge) klarte guttene den formidable oppgaven og de kunne sette seg på bussen med 3 poeng og en solid ettersvette.

Thomas og Gaffer har gjort en fantastisk jobb gjennom vårsesongen. En ellers tøff og myndig Gaffer er ikke redd for å vise sine myke sider (les: rosa kaffekopp).

Vel tilbake på Bønes satt bussen kursen straka vegen mot klubbhuset. Gaffer hadde nemlig invitert på grilling, quiz, FIFA, høytidelig overrekkelse av kapteinsbindet fra Trygve til Ørjan og kos hele kvelden igjennom. En herlig kveld med en herlig guttegjeng som vet å sette pris på gratis mat og et klubbhus som begynner å ta form med tanke på teknisk inventar. En stor takk rettes til "moren til Matias" som sørget for to fantastiske kaker. Guttene var henrykt!

Noe som er trist er at vår trofast klippe og kaptein, Trygve, har spilt sin siste kamp for Bønes denne sesongen. Trygve pakker sakene sine med familien og reiser til Båtsfjord i et års tid. Hele Bønes takker Trygve for den innsatsen han har lagt ned i året som har vært og vi ønsker han og familien god tur til det kalde nord. Trygve vil alltid være velkommen tilbake til Bønes!

En bauta takker for seg.

I løpet av den nærmeste tiden vil vi komme tilbake med en oppsummering av vårsesonge der vi blant annet tar en titt på statistikk! Stay tuned.

P.S. Ubestridte Bergenskameratene tok i mot Sotra2 til kamp søndag kveld. Bergenskameratene vant 3-1 i en kamp der rapportene sier at laget fra Åsane vant komfortabelt med sitt ballsikre og rutinerte spill. Dette gjør at Bønes klatret opp på lik poengsum (21 poeng) som Sotra 2. Det skal sies at 1. plassen i årets serie rykker direkte opp til 5. divisjon, men 2. plassen skal spille to play off kamper mot 2. plassen i avdeling 1. Så her er det duket for en enormt spennende høstsesong!

 

 

 

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny