Meny

Bønes Idrettslag

Bønes ILdsjeler: Kelly Nesheim Iversen

"Gründer" av håndballgruppen, styremedlem og håndballtrener, syer av klubb-fanen - Kelly Iversen var en viktig bidragsyter i Bønes ILs tidlige historie!

Synnøve Stub

​Kelly begynner med å gratulere oss med jubileet. - Da idrettslaget ble stiftet gledet jeg meg, slik de flest på Bønes gjorde. Med to barn på 11 og 13 år var det etterlengtet, men i seneste laget. Begge ble etter hvert med i BIL.

Idrettslaget første formann, Kay Ove Ulvestad, bad om frivillige til interimsstyre for håndballgruppen på et foreldremøte og Kelly kom inn i arbeidet med håndballen der. Hun innrømmer gjerne at hun ikke visste helt hva hun gikk til da de tok på seg dette arbeidet.

I interimsstyret satt Kristian Demmo som økonomiansvarlig, Elisabeth Sandven som foreldrekontakt, Kåre Herland som materialforvalter, og Geir Husebø som sportslig leder. - Vi var entusiastiske og lett forvirret da vi satte i gang, sier Kelly. - Det var allerede påmeldt 11 lag til seriespill, og vi hadde trening i ulike gymsaler og våre hjemmekamper skulle spilles i Fyllingsdalen idrettshall. Vi hadde langt fra nok treningstid, så vi leide timer i Bergen Racketsenter og spilte på det dekket som var der. Vi leste oss opp på regler for spill, regler for gjennomføring av arrangement, for dommere, for lisenser og for loddsalg og sponsorarbeid. Mye nytt for de fleste av oss. Vi var på telefon med kretsen både titt og ofte, det var en tålmodig kretsleder som svarte på alt vi kunne finne på å spørre om.

Kelly valgte å bruke mye tid på å følge lagene, både på trening og kamper, og ble etter hvert kjent med mange av barna. Foreldrene var flinke å følge opp så etter hvert ble hun kjent med de også.

- Jeg husker godt arbeidet med å få Bøneshallen på plass, det er det aller viktigste som skjedde i den første tiden, uten den hadde det vært tungt å fortsette. Gleden over hallen var stor og vi hadde i flere år håndballfest i hallen, med mange innslag, blant annet kostymekamper. Vi hadde Janne Kolding som dommer et år, hun spilte for Tertnes, og var den gang en av spillerne i verdensklasse. Jeg må nevne Frode H… som ivrig pådriver og arrangør for disse arrangementene. Alle trenerne skulle selvfølgelig vært nevnt, de la ned en stor jobb under vanskelige forhold og uten lønn. Takk til de alle.

Kelly sier hun har mimret litt over denne tiden, og det hun spesielt husker med glede var fredagstreningene i hallen. - Vi hadde en sen time seint på fredagen som ikke passet til noen av lagene og som ble avsatt til fellestrening for de som ville. Jeg var stort sett til stede for å «holde styr på ungene», Da spilte alle på blanda lag og det var bare på gøy. Oppmøtet var på ca tre fulle lag, og de som var der koste seg. Noen var dommer, og noen spilte, og alle ble byttet inn.

Bønes IL var allerede fra første sesong et stort breddelag, og både på guttesiden og på jentesiden gjorde vi oss bemerket ifølge Kelly. BIL deltok på cuper «overalt», julecup og sommercup, men det de fleste fikk med seg var Stord Cup, eller Håndballfestival. Det var i forbindelse med denne cupen Kelly sydde fanen til Idrettslaget. - Siden søm er en av mine andre hobbyer var det naturlig å få en fane som vi kunne ha på slike anledninger. Jeg er glad for å se at den fortsatt blir brukt.

Etter noen år i styret fant Kelly ut at andre måtte slippe til, hennes egne barn var blitt voksne og hun mente det var etter klubbens ånd at det var foreldre som skulle drive laget. Kelly ble valgt inn som nestleder for håndballkretsen etter at hun ga seg i Bønes IL, var også i domskomiteen i håndballforbundet før hun forlot håndballen. Allikevel var det tiden med de yngste i Bønes som var det hun likte best.

- Tiden har gått, 25 år er litt det. Nå er klubben på Facebook og det gjør at vi «gamle» kan følge med på det som skjer, sier Kelly. Det er blitt en stor klubb, og det ser ut som om den er veldrevet. Vi som var med i den første tiden er pensjonister eller snart pensjonister. Husker jeg tenkte den gang at vi mangler pensjonistene, de som kanskje har god tid og et hjerte for klubben.

Kelly avslutter med å ønske Bønes IL til lykke med jubileet og med den videre driften.

Portrett_Kelly Iversen_02

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny