Meny

Bønes Idrettslag

Korona-status for Bønes-idretten

Koronaen satte en brå stopper for idrettsaktiviteten vår. Nå lettes det gradvis på tiltakene, men selv om vi har startet opp igjen noen av våre tilbud er det langt igjen til vi er tilbake til normalen.

Da korona-tiltakene ble innført fra 12. mars stanset vi umiddelbart all aktivitet - håndball, fotball, etter-skole-tilbud, kurs, møter og arrangementer - på ubestemt tid.

​Fotballen​ kom i gang igjen med fellestreninger i april etter at myndighetene åpnet for organisert aktivitet i grupper på fem og med klare retningslinjer og begrensninger. Vi begynte med senior- og ungdomslag for å prøve ut opplegget, og når vi kommer til mai vil også de fleste barnelagene være i gang med en fotballtrening eller to i uken. NFF vil nok justere retningslinjene etter 7. mai når det blir lov å samle inntil 50 personer, men spilløvelser og kampsituasjoner vil neppe bli mulig på en stund ennå. Det kan allikevel være lov å håpe på en seriestart f.eks. etter sommerferien.

​Håndballen​ derimot er fortsatt ute av drift. De kommunale idrettshallene har vært stengt siden 12. mars, og det er pt ikke noen signaler om at de blir åpnet igjen med det første. Det er mulig at de nye reglene om en meter avstand og 50 personer samlet kan gjøre det mulig å trene håndball igjen snart, og at Bergen kommune åpner hallene sine. Håndball Region Vest gjør sine forberedelser til den kommende sesongen, med en del justeringer sammenlignet med normale år.

Ettersom skolene har gjenåpnet for 1.-4. klasse har vi bestemt oss for å gå i gang igjen med ​etter-skole-tilbudene​ våre. Fredagsgjengen starter med fotball fredag 1. mai og håndball 8. mai. Telenor Xtra åpner mandag 4. mai. Begge tilbudene er tilpasset til de retningslinjene som er kommet fra NFF. For info og påmelding, kontakt aktivitet@bonesil.no.

Heldigvis ser det ut til at pandemien er under kontroll, og at tiltakene gradvis blir lettere. Fortsetter denne utviklingen er det gjerne lov å håpe at barn og unge på Bønes snart vil kunne drive med sine favorittidretter igjen. Og kanskje det kan bli aktivitetsdag og jubileumsfeiring i Fjellsdalen til høsten?

aktivitetsdag

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny